Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 1 november 2017
advokat

Finn den beste advokaten og spar tusenvis av kroner

Ser du etter en billig advokat?

På ett eller annet tidspunkt vil den største majoriteten av bedrifter ha behov for juridisk rådgivning. Dette kan handle om enkle spørsmål til lønn eller ansattes vilkår. Men det kan også være i forbindelse med større juridiske situasjoner.

Uavhengig av bakgrunnen for advokat-behovet er det essensielt å finne den beste advokaten til din bedrift. Det kan for det første spare dere for tusenvis av kroner. Og for det andre vil dere unngå mye frustrasjon og stress. Men å finne den beste advokaten er ressurskrevende og til tider svært vanskelig.

Hvordan vet man at man har funnet den riktige? I denne artikkelen får dere tips til hva dere bør tenke på før dere ansetter en bedriftsadvokat.

Få tilbud fra 3 advokater her – Tjenesten er GRATIS

Hvem er den beste advokaten for din bedrift?

Det viktigste å huske på når dere skal velge advokat er om han eller hun er best for dere. Dette handler ikke nødvendigvis om hvilken advokat som er dyrest eller mest kjent i sektoren. Den beste advokaten avhenger helt av hvilken situasjon dere står overfor. Dere må identifisere hvilke behov dere har nå, og potensielt kommer til å få i fremtiden.

Deretter kan dere begynne å undersøke hvilken advokat som er best for dere. Både erfaring og spesialisering er selvfølgelig viktig – og det kommer vi tilbake til. Men en advokat blir i praksis også en del av bedriften. Hun eller han vil bli kjent med hvordan dere opererer og fungerer. Og advokaten vil sannsynligvis også bli kjent med de ansatte.

Derfor bør dere kjenne på om dette er den beste advokaten for dere. Uavhengig av de profesjonelle kvalifikasjonene bør advokaten og bedriftens ansatte ha en god tone. Da skaper dere automatisk et bedre samarbeid som vil være gunstig når dere sammen må håndtere juridiske situasjoner.

beste advokat

Hvor erfaren er advokaten?

Dette er selvfølgelig et svært viktig spørsmål. Det er ikke til å komme unna at som i alle andre yrker er erfaring et ess å ha på hånden. Men igjen bør dere ta en grundig runde på hva dere trenger advokaten til. Dersom dere jobber i en stor bedrift vil det være gunstig å ha en erfaren advokat. Kanskje blir dere stilt overfor krevende juridiske situasjoner.

Da er det ikke spesielt praktisk å ha en bedriftsadvokat som så vidt er ferdig med utdannelsen. Men dersom dere vet at dere ikke vil behøve utfordrende juridisk rådgivning er det ingen grunn til å velge den mest erfarne advokaten dere kan finne. Da er det like greit å heller tenke at samarbeidet skal fungere så godt som mulig.

Hvis dere har en god tone med advokaten vil dere automatisk få bedre hjelp. Og så lenge dere jobber bra sammen er det ingen grunn til å prioritere erfaring for erfaringens skyld.

Hva spesialiserer advokaten seg i?

Den beste advokaten for din bedrift er også den som kan mest om deres sektor. Erfaring vil selvfølgelig telle mest generelt sett. Men hvis en advokat har masse erfaring i et annet felt enn deres vil ikke han eller hun nødvendigvis være til mye hjelp.

Dere bør derfor gjøre dere godt kjent med hva advokatene dere vurderer har spesialisering i. Spesialiseringsgrunnlaget til én bedriftsadvokat kan være vidt forskjellig fra det til en annen. Ikke ta det for gitt at fordi en advokat jobber med bedrifter kan han eller hun alt om deres sektor.

Det kan være en god idé å skrive ned en liste over spesifikke spørsmål gjeldende bedriftens virksomhet fra et juridisk perspektiv. Ta en prat med advokatene dere vurderer og finn ut av om de kan nok om feltet dere trenger hjelp med. Ved å være tidlig ute med grundig research er det mer sannsynlig at dere finner den beste advokaten på første forsøk.

Hvor jobber advokaten fra?

Dersom bedriften deres har beliggenhet i Oslo er det en god idé å skaffe seg en advokat i Oslo. Selv om det i dag er enkelt å kommunisere elektronisk er ikke dette optimalt i alle situasjoner. Og med tanke på konfidensielle samtaler og god informasjonssikkerhet er det definitivt kjekt å kunne ta et møte med advokaten deres.

Dersom bedriften holder til usentralt er dette selvfølgelig mer krevende. Da bør dere finne ut av om det er vanlig for advokaten dere vurderer å holde juridiske møter via telefon eller videosamtaler. Det aller viktigste i et juridisk samarbeid er god kommunikasjon.

Derfor er det definitivt lurt å strebe etter en advokat som holder til i nærheten av dere. Men dette må selvfølgelig ikke gå på bekostning av erfaring og spesialisering. Derfor kan det hende at dere må velge en advokat i for eksempel Oslo selv om dere ikke har beliggenhet der. Spesielt hvis dere trenger hjelp med en vanskelig situasjon.

Hvor mye koster en billig advokat?

Det vil alltid være gunstig for en bedrift å finne den billigste advokaten til deres behov. Det er imidlertid svært viktig å vurdere pris opp mot kvaliteten. Igjen, hvis dere er en liten bedrift eller kun behøver hjelp med enkle spørsmål er det ingen grunn til å ikke lete på pris.

Om bedriften på den annen side vil behøve rådgivning i krevende juridiske spørsmål er det en helt annen sak. Da er det sannsynligvis lurere å velge en noe dyrere advokat i første omgang. Det vil koste dere mer dersom dere oppdager i etterkant at advokaten dere har ansatt ikke har riktig erfaring eller kompetanse som er omfattende nok.

Dette betyr imidlertid ikke at dere ikke bør vurdere priser mot hverandre. Det er godt mulig at to advokater med samme erfarings- og spesialiseringsgrunnlag har svært forskjellige priser.

Bruk en anbudstjeneste til å finne den beste advokaten

Som nevnt tidligere er det en tidkrevende oppgave å finne den beste advokaten til deres bedrift. Det er veldig fort gjort å bomme på første forsøk. Da må dere bruke enda flere ressurser på letingen.

Ageras er en anbudstjeneste for advokater. Her kan dere enkelt legge inn behovene deres og motta tilbud fra forskjellige advokater. Nettsiden gjør altså leteprosessen enkel for dere.

Fordi Ageras samarbeider med flere tusen advokater kan dere også føle dere trygge på at dere finner den beste advokaten til bedriften.

Få tilbud fra 3 advokater her – Tjenesten er GRATIS

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg