Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 13 juli 2017
regnksapsforer

Finn beste regnskapsfører til din bedrift og spar titusenvis i året

Nesten uansett hvor liten en bedrift er, er det gunstig å ha en regnskapsfører. Det sparer bedriften for enorme arbeidsressurser og sørger for orden i sysakene. I tillegg slipper dere å sette dere inn i lovverk og regler når det gjelder selskapets økonomi.

Men det å finne den beste regnskapsføreren til din bedrift er en helt annen sak.

Det finnes hundrevis av regnskapsfirmaer i Norge – og tusenvis av regnskapsførere. Dersom bedriften skal være grundig i søket etter den beste regnskapsføreren kan det ta timevis.

Og det vil også koste penger, om bare i arbeidstimer brukt på letingen. Her er fem ting dere bør se etter når dere skal finne regnskapsfører.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere her – Tjenesten er GRATIS

Har regnskapsføreren lang erfaring?

Som i alle yrker er erfaring gull verdt. Selv om alle autoriserte regnskapsførere har tatt treårig utdannelse er det stor forskjell på fartstid i bransjen. Dersom du jobber i en stor bedrift med et komplisert regnskap er det spesielt viktig å se etter en regnskapsfører med lang erfaring.

Da kan du føle deg trygg på at regnskapsføreren er forberedt på de aller fleste økonomiske situasjoner eller utfordringer. Når du har funnet en erfaren regnskapsfører kan det være en god idé å be om en portefølje-oversikt.

Sjekk om regnskapsføreren har jobbet med lignende bedrifter til deres. I forkant av dette er det også lurt å forberede en liten oversikt over selskapets budsjett og regnskapshistorikk.

Da er det bare å kontakte regnskapsføreren og stille spørsmål. Dersom du har en liste forberedt vil du få helt spesifikk informasjon. Sannsynligvis vil også regnskapsføreren sette pris på et lite innblikk i hva han eller hun vil måtte jobbe med.

beste regnskapsfører

Hvor er regnskapsføreren basert?

I den teknologiske alderen vi lever i er det ikke nødvendigvis kritisk å ha en regnskapsfører i Oslo selv om bedriften har hovedkontor der. Allikevel kan det være lurt å se etter en lokal regnskapsfører.

Det er ikke alltid epost og telefonsamtaler er nok i et økonomisk samarbeid. Og dersom en krevende økonomisk situasjon oppstår er det godt å vite at et møte ansikt til ansikt er mulig å få til. Ligger bedriften din utenfor de økonomiske hovedstedene i Norge er dette selvfølgelig krevende å få til.

Det kan også hende at det ikke er mulig å finne den beste regnskapsføreren for bedriften lokalt. Dersom dere finner en dyktig regnskapsfører i en annen by bør dere allikevel forsikre dere om at det er lett å holde kontakten. Sjekk at Skype-møter og rask svartid på epost er standard praksis i firmaet dere velger.

Det aller viktigste å huske på med tanke på beliggenhet er imidlertid at regnskapsføreren er autorisert i Norge. Da kan dere føle dere trygge på at hun eller han er godt kjent med gjeldende lovverk og regler.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere her – Tjenesten er GRATIS

Har regnskapsføreren riktig kompetanse?

En erfaren regnskapsfører er selvfølgelig veldig viktig. Men allikevel bør dere også finne ut av hva slags kompetanse regnskapsføreren deres må ha.

Bruker dere en spesiell faktureringsløsning?

Har dere særskilte lønnssystemer?

Uansett hva som gjør bedriftens økonomi unik må regnskapsførerens kompetanse passe til deres behov. Den beste regnskapsføreren er den som kommer inn med mest erfaring fra riktig område.

Si for eksempel at deres bedrift er innenfor HR-sektoren. Da er det ingen smart løsning å ansette en regnskapsfører som kun har jobbet innen shipping.

På dette punktet vil det også ha mye å si om bedriften deres er stor eller liten. Har du et enkeltmannsforetak er det ikke nødvendigvis viktig å skaffe en svært erfaren og kompetent regnskapsfører. Men dersom bedriften er stor blir kompetanse et nøkkelpunkt hvis dere skal finne den beste regnskapsføreren.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere her – Tjenesten er GRATIS

Hvor mye tar regnskapsføreren betalt?

Det er enorm forskjell på hva regnskapsførerne i Norge tar betalt. Dersom du er ute etter den billigste regnskapsføreren for din bedrift kan du bare sammenligne pris. Du bør allikevel være oppmerksom på at erfaring og pris alltid vil henge sammen.

Om bedriften din vokser til å bli stor vil det være lite gunstig å ha en inkompetent regnskapsfører. Selv om det er billig. Imidlertid er det ingen grunn til å betale mer enn nødvendig for tjenesten. Dersom du finner to regnskapsførere med like lang fartstid og passende kompetanse er det bare å velge den billigste. Dette bringer oss imidlertid tilbake til at det å finne den beste regnskapsføreren er en tidkrevende oppgave.

Bruk en anbudsside til å finne riktig regnskapsfører

Ageras er en anbudstjeneste for bedrifter som trenger regnskapsførere som er i enorm vekst. Selskapet har mer enn 6000 samarbeidspartnere og har hjulpet tusenvis av bedrifter med å finne den beste regnskapsføreren.

Her kan du legge inn en kort forklaring av hvem dere er og hva dere trenger hjelp med. Deretter matcher Ageras dette med de mest passende regnskapsførerne i databasen deres. Så mottar dere tilbud fra forskjellige regnskapsførere rundt om i Norge.

Da vil dere få en god oversikt, og en sammenligning av prisklasser. Dette kan spare dere for mange tusen kroner i året. I forkant av et anbud til regnskapsførerne i Ageras bør dere lage en grundig liste over behovene deres. Da kan dere føle dere trygge på at dere finner den beste regnskapsføreren til bedriften.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg