Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett

Sammenlign å finn det billigste forbrukslånet

Oppdatert 20.03.2018
Utvidet søk

Velg lånebeløp:

10.000 kr 600.000 kr

Velg nedbetalingstid:

1 år 15 år

Lånebeløp / Nedbetalingstid 5 år

1.236 kr Månedsbeløp
7.49 % Renter(nominell)
49.330 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
50 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
5/5 (13 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 15,84%, 65000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334,-
1.243 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
49.800 kr Totalkostnad
640 kr Etableringsgebyr
35 kr Termingebyr
18 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
4/5 (17 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
1.278 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
54.310 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
70 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
4/5 (31 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
1.361 kr Månedsbeløp
9.9 % Renter(nominell)
64.012 kr Totalkostnad
695 kr Etableringsgebyr
45 kr Termingebyr
20 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
5/5 (29 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,09% ved 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 595,-, Totalt: 94.500,-

Forbrukslån

Finn et billig forbrukslån når du trenger det

Hvis bilen plutselig streiker, vet vi at verkstedregning fort kan bli på flere tusen kroner, men vi kan ikke planlegge å spare til alt, alltid. Uansett hvor stabil og oversiktlig økonomi du har, kan det alltid oppstå uforutsette hendelser som medfører store utgifter som må betales raskt. Dette kan forårsake mye stress i hverdagen.

For å betale for verkstedregningen trenger du mer penger enn det du har igjen på kontoen etter at alle de faste utgiftene er betalt. Da kan redningen være et forbrukslån.

Hva er et forbrukslån

Et forbrukslån er et lån på mellom 5000kr og 500 000kr du kan ta opp uten å stille sikkerhet i bil eller bolig.

Når du søker om et forbrukslån, bryr heller ikke banken seg om hva du skal bruke pengene på.

Fordeler ved et billig forbrukslån

Det positive med et forbrukslån er at ved hjelp av internett og BankID, kan du søke om lån, få innvilget lånesøknaden og få overført pengene til kontoen din i løpet av én dag. Dette er fantastisk for deg som trenger pengene raskt.

 

Ulemper ved et forbrukslån

Ulempen med et forbrukslån er at renten ofte er relativt høy. Den effektive renten ligger gjerne mellom 15% og 25%. Dette er mye mer enn for eksempel et boliglån, men det er et bedre alternativ enn å pådra seg kredittkortgjeld.

Søknadsprosess når du trenger penger

Når du søker om forbrukslån, gjør banken en individuell vurdering av deg som kunde før de bestemmer seg for hvor mye penger de vil låne til deg, og hvilken rente du skal få på lånet. To forskjellige personer vil kunne få to svært ulike lånetilbud av samme bank på samme dag. Det er derfor umulig å si nøyaktig hvilke vilkår du får hos de ulike bankene før du faktisk søker om lån.

En søknad – flere lånetilbud

For å gjøre denne prosessen mer brukervennlig finnes det i dag lånemeglere på internett. Disse hjelper deg med å søke om forbrukslån hos mange ulike banker samtidig. Da vil du enkelt kunne få flere tilbud fra alle bankene som ønsker å låne deg penger. Dette gjør det lett å sammenligne lånebeløp og lånevilkår og til slutt velge det lånet som er best for deg.

Hvordan søker jeg forbrukslån på DinKreditt.com?

Vår oppdaterte liste gir deg oversikt over billige forbrukslån på det norske markedet. Med vår tjeneste finner du lånet med lavest rente og beste vilkår når du trenger det. 

Vi hjelper deg å finne det beste forbrukslånet som passer dine behov og ditt utgangspunkt

Alle lånesøknader er helt uforpliktende og gratis Det  tar kun 3 minutter å søke!

 

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du tar opp uten at banken har sikkerhet i eiendeler. Derfor er renten mye høyere på slike lån. Banken tar en risiko og denne risikoen vil de ha betalt for.

Nå er det heller ikke slik at du slipper å betale tilbake beløpet du har lånt bare fordi banken ikke har noen sikkerhet. Ubetalte avdrag vil føre til inkasso, betalingsanmerkninger, utlegg og så videre. Derfor bør du være sikker på at du kan betale tilbake pengene du låner og at du bruker de lånte pengene til noe fornuftig, noe du har noe igjen for.

Forbrukslån kan i prinsippet brukes til alt, men spørsmålet er om det er lurt å ta opp et dyrt lån for å kjøpe nye klær.

Forskjell på lån med og uten sikkerhet

Forbrukslån som er et lån uten sikkerhet er svært populært og de fleste av oss stifter bekjentskap med et slikt lån før eller siden.

Når man skal ta opp lån, enten det er for å kjøpe hus eller betale for svømmebasseng i hagen, så kan dette skje på to måter. Du tar enten opp lån med sikkerhet eller uten.

Det mest vanlige lån med sikkerhet er lånet vi tar opp for å kjøpe egen bolig. Her er renten lav og en av grunnene til dette er at banken har pant i boligen. Det vil si at om du ikke betaler tilbake lånet som avtalt kan den ytterste konsekvensen bli at banken selger boligen din for å få pengene sine.

Kriterier for å søke forbrukslån

Det er fristende å si at alle kan søke om forbrukslån og i prinsippet så er det nettopp slik at alle kan søke, men det er ikke alle som søker som får søknaden innvilget. Det er fordi bankene har en rekke kriterier for lån uten sikkerhet. Selv om innholdet i kriteriene kan variere fra bank til bank, handler det meste om akkurat det samme.

1. Aldersgrense

Det første er alderen din. Noen banker aksepterer søkere fra fylte 18 år, men hos andre må du være eldre. Både DNB, Norwegian og Nordea vurderer søkere ned til 18år, men det er ofte svært vanskelig å få godkjent lånesøknaden i ung alder.

Enkelte banker har faktisk 25 års grense. Dette henger sammen med at de ønsker at du skal ha en betalingshistorikk samt være i jobb og tjene egne penger. Loven krever også at bankene viser måtehold i utlån av penger, og dermed er det flere som ikke ønsker å utsette veldig unge mennesker for store gjeldsposter.

2. Bosted

Det neste kriteriet handler om at alle søkere må være norske statsborgere eller de må ha bodd i landet i minst tre år.

Dette handler om at bankene ønsker stabile søkere samt søkere som er i landet og ikke bare låner penger for så å forsvinne ut av landet. Nummer tre handler om inntekt. Banken må vite at du kan betale tilbake pengene du låner og det kan du bare om du har egen inntekt. Hos noen kreves det en minimumsinntekt på 150 000 og hos andre er denne grensen høyere. Men uten egen inntekt får du ikke lånt penger.

3. Forholdet mellom inntekt og gjeld

Det bankene så gjør er å se på forholdet mellom inntekt og gjeld. Avhengig av hvordan dette forholder seg, kan du få avslag, få tilbud om å låne et mindre beløp enn det du har bedt om eller få låne det hele. Du skal altså ikke bare tjene egne penger, men du skal også kunne betjene låne du opptar. Bankene har en rekke kriterier for å vurdere akkurat dette, og her kommer ting som boligforhold og størrelse på husholdningen inn i bildet. 

De fleste banker setter også krav til fast, skattbar inntekt, og noen har faste minimumsbeløp du må tjene hvert år. Du må som regel også være folkeregistret i Norge, og være uten gjeld til namsmannen.

4. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Det siste kriteriet er at du ikke kan ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Dette sjekkes mot offentlige registre og her spiller det nesten ingen rolle om du har en eller fem anmerkninger. Du kan selv sjekke om du har betalingsanmerkninger på Bisnode sine nettsider mot et lite gebyr. 

Det en slik betalingsanmerkning forteller banken er at du ikke er spesielt flink til å gjøre opp for deg og siden de ikke har sikkerhet for pengene kan de ikke ta den risikoen. Skal du få lånt penger likevel må du f.eks. ha en kausjonist.

Tips

Den beste måten å finne ut hvor mye penger akkurat du kan låne, er rett og slett å sende inn en lånesøknad.

 

Hvorfor søke om forbrukslån?

Det kan være mange grunner til at man trenger å søke om et forbrukslån. 

Her ser du hva folk bruker forbrukslånet sitt på landsbasis

 hva brukes forbrukslån til og hvor mye lånes

Hele 31% brukes sitt lån til renovering av bolig. Dette er en ganske fornuftig ting å låne penger til, da det vil føre til verdiøkning på boligen slik at man kan få tilbake det som er lånt. 

13% bruker et forbrukslån til bil eller båt. Dette er ikke veldig fornuftig og et slik kjøp fører ofte til verditap. Det er uansett bedre å låne til et slik objekt enn å bruke pengene på rent forbruk. 

11% oppgir at du skal bruke pengene på forbruk, men her kommer også ferie, møbler inn. Så vi kan si at rundt 21% bruker forbrukslånet sitt på rent forbruk. 

Det høyeste snittbeløpet er å låne penger til bedrift. Grunnen til dette kan være at det er svært vanskelig å få et bedriftslån i Norge til nyetablerte bedrifter. Derfor vil mange se til en forbrukslån for å dekke vekstkostnader det innebærer å drive virksomhet. Dette kan slå begge veier og det er en viss risiko for at disse pengene går tapt. Det er en kjent sak at hele 9 av 10 bedrifter går konkurs i første leveår. 

 

 

 

Slik finner du et forbrukslån med lav rente

Har du først bestemt deg for å ta opp et forbrukslån vil du antagelig betale så lite som mulig i renter og gebyrer. Det er mulig å finne et billig forbrukslån, men det krever litt innsats fra deg.

Send inn søknad til flere banker

Det første er at du må sende inn søknad til mange banker eller be en eller flere lånemeglere om hjelp. Da får du mange tilbud som du så kan sammenligne når det kommer til rente og gebyrer.

Kredittsjekk vil bli tatt

Bankene bruker kredittsjekken de gjør av deg og din økonomi til å fastsette renten, og for å utføre sjekken henter de inn data fra offentlige registre. Har det skjedd noe positivt i din økonomi som ikke er registrert enda, som f.eks. at du har fått ny jobb med bedre lønn, bør du gi beskjed.

Behov for raske penger

De aller fleste som søker om forbrukslån gjør dette fordi de har et behov for å få tilført penger ganske raskt. Mangelen på sikkerhet gjør blant annet at søknadsprosessen går mye raskere. Ryker vaskemaskinen eller bilen knekker sammen, slipper du å vente i ukevis på å få penger til å løse problemet.

Bruk en lånemegler

Siden rente og gebyrer varierer, lønner det seg å søke om forbrukslån hos en lånemegler. Én søknad, svar fra flere banker – og du kan sitte i fred og ro hjemme i din egen stue og sjekke alle tilbudene du mottar. Denne tjenesten koster ingen ting for deg og sparer deg for masse tid.

Det er nemlig bankene som betaler for denne tjenesten, så her er det ingen ting å nøle etter. En lånemegler samarbeider gjerne med så mange som tolv banker og siden de vet at de ikkeForbrukslån er alene om å gi deg et tilbud, vil de strekke seg langt for å gi deg et lån med beste rente.

Alle monner drar og noen prosenter i forskjell kan bety noen hundre- eller tusenlapper mer eller mindre å betale.

Sammenlign de ulike tilbudene

Sammenlign forbrukslån og sjekk mer enn bare renten. Det følger nemlig også gebyrer med et lån. Dette kalles termingebyr og etableringsgebyr. Det første må du betale hver termin og det neste er et engangsbeløp du må ut med i det banken gjør alt det administrative forbundet med å opprette lånet i ditt navn og overføre pengene.

Det finnes mange sammenligningstjenester eller lånemeglere der ute, og det er opp til deg hvor mange du vil søke hos. Siden bankene ofte tolker tall litt ulikt, lønner det seg utvilsomt å søke flere steder. Det er nemlig ikke sikkert at du får det ønskede beløp innvilget hos alle.

 

Hva koster et forbrukslån?

Det er flere kostnader ved et forbrukslån

1. Rentekostnader

Renten på forbrukslån vil være den høyeste kostnaden ved lånet. Det er derfor viktig å prøve å få en lavest mulig rente som mulig å innhente flere tilbud. 

Renten løper i hele nedbetalingsperioden, så jo lengre denne er dess dyrere blir lånet ditt.

2. Etableringsgebyr

Gebyrer er noe annet som gjerne følger med det å ta opp lån. Her er det gjerne to ulike gebyrer som er det mest vanlige. Etableringsgebyr er et engangsbeløp som legges til lånet ditt. Dette kan variere fra noen få hundrelapper til nesten et par tusen kroner, alt avhengig av lånebeløp og långiver. Gebyret skal dekke alle kostnadene banken har rundt det å opprette et lån.

3. Termingebyr

Hver gang du betaler inn avdrag, må du også betale et termingebyr. Dette ligger gjerne i størrelsesorden 30 til 60 kroner, og igjen er det bankens administrasjon av innbetalingen du betaler for.

Det kan være mye å se etter og derfor skal vi lære deg et lite knep som gjør det hele enklere å forholde seg til.

Forskjell mellom effektiv og nominell rente

Det handler om effektiv og nominell rente. Den nominelle renten er renten du betaler for lånet, legger du så til bankens gebyrer får du effektiv rente. Dette er dermed de faktiske kostnadene ved lånet og det er dette du skal sammenligne når du får flere tilbud om lån.

 

Hvor mye forbrukslån kan jeg få

Hvor mye du kan få låne avhenger av alle de kriteriene vi har vært inne på tidligre. Du må altså tilfredsstille bankens krav i henhold til alder og inntekt, og i tillegg må du ha en god betalingshistorikk. Det er mange forhold som spiller inn og avgjør nøyaktig hvor mye du får låne og dette kan også variere fra bank til bank.

De tolker ofte resultatene litt forskjellig og dermed kommer de også ut med ulikt resultat. Skal du låne en større sum, mer enn 250 000 kroner vil de fleste banker kreve at du søker forbrukslån med medsøker. Da har banken to låntakere som sikkerhet.

Det å låne penger uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å ta pant i fast eiendom som for eksempel bilen eller huset for å få låne penger. Det vil si at selv om du ikke klarer å betale ned lånet, kan ikke banken selge bilen din for å få tak i pengene sine.

Dette medfører selvfølgelig en større risiko for banken, og derfor vil forbrukslån uten sikkerhet være mye dyrere enn et huslån hvor banken har pant i huset og den effektive renten vil ofte ligge på mellom 15% og 35% på et forbrukslån mot 2% til 4% på et vanlig huslån.

I dag finnes det banker som tilbyr deg å låne opp til 600 000kr helt uten sikkerhet. Hvor mye penger du kan låne vil variere, og vurderes av banken i hvert enkelttilfelle.

De ser på alt innenfor inntekt, annen gjeld, utdanning, alder, betalingsanmerkninger og lignende.

Elektronisk signering med Bank ID

I vårt moderne samfunn går alt elektronisk. Dette gjelder i dette tilfellet ikke bare søknad om forbrukslån og behandlingen av den, men også det som kommer etterpå. Har du funnet frem til det tilbudet du vil takke ja til bruker du elektronisk signering med BankID for å godkjenne lånet. Dette er både tryggere og raskere enn vanlig postgang. Både du og banken er trygge på at den som signerer er den som skal signere og dere slipper å sende papirer frem og tilbake i posten.

Postgangen tar tid og den er heller ikke trygg, dessverre. Skulle banken trenge mer dokumentasjon fra deg, ordner du også dette elektronisk ved å skanne og laste inn de nødvendige papirer på nett. Da har banken det hele på et øyeblikk. En rask søknadsprosess betyr også rask utbetaling og det er jo en fordel. Da slipper du å vente i dager eller uker på å sette i gang prosjektene du har lånt penger til. Dette er spesielt kjekt når du trenger nytt kjøleskap eller nye vinterdekk til bilen. Slike ting er det ikke alltid man har anledning til å vente lenge med å få i orden.

Viktig å vurdere på når du skal ta opp forbrukslån

1. Hvor mye trenger jeg å låne? 

Når du skal sammenligne lånetilbud er det et par punkter som er spesielt viktige. Det første er jo selvfølgelig lånebeløpet. Ønsker banken å låne deg like mye penger som du trenger? Det er alltid lurt å ha så få lån som mulig. Det er derfor lurt å velge ett lån som gir deg de pengene du trenger, slik at du slipper å låne hos flere banker.

2. Hvilken rente kan jeg få?

Renter er pengene banken krever for å låne deg penger og representerer risikoen for at du ikke betaler tilbake lånet, samt hva banken kunne tjent ved å investere pengene i noe helt annet. Den nominelle renten på forbrukslån vil som regel ligge på mellom 12% og 25% og det er som regel denne renten banken bruker når de reklamerer for sine tjenester. Det som er viktig å merke seg, er at det ofte kommer andre lånekostnader i tillegg til den nominelle renten.

3. Hvilke gebyrer må jeg betale? 

De fleste banker har også en del ulike gebyrer som du som kunde må betale. De vanligste er et etableringsgebyr som du betaler for å opprette låneavtalen og et termingebyr som du betaler månedlig sammen med nedbetalingen.

Etableringsgebyret skal dekke bankens administrasjonskostnader i forbindelse med lånesøknaden og ligger gjerne på mellom 500 og 900kr. Termingebyret ligger som regel på rundt 40kr og skal dekke administrasjonskostnadene knyttet til de månedlige innbetalingene.

Skal du betale tilbake pengen over en lang tidsperiode, er det lurt å velge et lån med lave termingebyrer, mens hvis du skal betale ned lånet raskt vil det ofte lønne seg å velge et lån med et lavt etableringsgebyr.

Tips

Når du legger sammen gebyrene og renten så får du beløpet det faktisk vil koste deg å låne pengene. Dette er det vil kaller for den effektive renten. Det er dette som er den renten du bør fokusere på når du skal velge det riktige lånet for deg.

Forbrukslån med medlånetaker

Ønsker du å bedre lånevilkår, vil det ofte hjelpe hvis du har en medlåntaker oppført i lånesøknaden din. Dette kan være et familiemedlem, en samboer eller en god venn. Personen som står som medlåntaker vil være økonomisk ansvarlig for lånet på lik linje med deg.

Det vil si at hvis du ikke klarer å betjene lånet, vil medlåntakeren også bli holdt ansvarlig. Dette egner seg best i tilfeller hvor for eksempel du samboeren din skal pusse opp et kjøkken eller dra på ferie sammen, men kan også være aktuelt hvis noen ønsker å hjelpe deg ut av økonomisk uføre.

Medlånetaker øker sjansene for å få lån

Skal du låne mer enn 250 000 vil bankene foretrekke at en medlåntaker står på lånet. Bankene ser positivt på at risikoen er fordelt på to personer, og en slik positivitet kan bety et lavere rentetilbud til deg. Ikke se deg blind på renten, husk å ta en titt på gebyrer og nedbetalingstid også

 

Slik inngår du en låneavtale

Når du har bestemt deg for hvilken bank du skal inngå en låneavtale med, er det på tide å skrive under på låneavtalen.

Før måtte man som regel vente på å få lånekontrakten sendt i posten for å kunne signere den. Dette kunne forlenge låneprosessen med opptil en uke. I dag kan man bruke BankID for å signere papirene digitalt. Da sparer man mye tid, og flere banken vil faktisk kunne overføre pengene til kontoen din samme dag som du sender inn søknaden om lån.

Etter at du har signert papirene med BankID vil banken kunne overføre pengene til deg allerede samme dag. Man må selvfølgelig beregne et par virkedager før pengene står på konto, men dette betyr altså at du kan ha pengene bare et par dager etter at du søkte om lånet.

Husk at det ikke er gratis å låne penger, og at forbrukslån vanligvis er dyrere enn for eksempel et huslån. Dette er fordi banken vil ha mer betalt etter som de tar større risiko når de låner ut penger uten sikkerhet i fast eiendom.

Ikke lån mer enn du kan betjene

Det er derfor lurt å ikke låne mer penger enn du trenger eller har råd til å betale tilbake. Forbrukslån egner seg best når du trenger penger raskt og skal betale for én spesifikk ting som for eksempel en ferie, en verkstedregning eller oppussing av badet.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg