4 / 5 ( 28 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Fokuslån markedsfører seg som lånet ”med fokus på dine behov”. Dette innebærer at de tilbyr en løsning som kan tilpasses til dine behov. Du kan låne fra 10.000 kroner og opp til 75.000 kroner uten å måtte stille med sikkerhet i fast eiendom. Lånet kan du velge å betale ned over en periode på 24 til 80 måneder og du kan også velge å betale inn hele det resterende lånebeløpet når som helst, dersom du ønsker det. Med Fokuslån kan du velge å inngå en rente- og avdragsfriperiode umiddelbart etter at du har tatt opp lånet. Du kan velge mellom en 30, 60 eller 90 dagers betalingsfri periode.

Rask og enkel låneprosess

Hos Fokuslån er låneprosessen veldig enkel og rask å gjennomføre. Dette er en av fordelene ved et smålån sammenlignet med et tradisjonelt forbrukslån. En lånetilbyder trenger ikke å gjennomføre like grundige kredittvurderinger når det kommer til smålån, da det dreier seg om mindre beløp. En lånetilbyder vil likevel ikke innvilget et lån dersom de er tvil på om de får pengene sine tilbake. Det stilles også lavere krav til betalingsevne til de som søker om smålån. Dette reflekteres gjerne i et høyere rentenivå og dette er det viktig å passe på da noen lån kan ha høye gebyrer og avgifter som gjør den effektive renten skyhøy, selv på små beløp.

Lånerenten fastsettes på individuell basis, men avgjøres i stor grad av din kredittvurdering. Den årlige nominelle renten hos Fokuslån variere fra 16,90% og opp til 23,87%. Den effektive renten avgjøres også av etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader ved å ta opp lånet. Fokuslån har et relativt høyt etableringsgebyr på 1820 kroner og dersom du har tatt opp et lite lån, og fått tilbudt den høyeste renten vil den effektive renten være svært høy. For å unngå store rentekostnader kan man prøve å betale ned lånet raskere enn planlagt. Rentekostnadene vil også øke jo lengre nedbetalingstid du velger.

Søknad og utbetaling

Dersom du søker i bankens åpningstid vil du vanligvis få svar innen en time og utbetaling samme dag, eller senest neste virkedag. Søknader som blir levert inn utenfor bankens åpningstid eller i helgen vil ikke bli vurdert før mandag.
For å søke smålån fra Fokuslån må du være fylt 20 år på søknadstidspunktet og vært registrert i Folkeregisteret i minst tre år. Det stilles ingen formelle krav til minsteinntekt, men du må kunne dokumentere fast inntekt. Din inntekt utgjør også en sentral del av kredittvurderingen som gjøres av deg. For å få et lånetilbud kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.

Om Fokuslån

Selv om Fokuslån er et nytt produkt, samarbeider de med en av de mest erfarne tilbyderne av forbruksfinansiering i Norge. Fokuslån tilbys i samarbeid med Thorn, som siden oppstarten i 1975 har bygget seg opp til å bli en av de største og mest erfarne tilbyderne av forbruksfinansiering i Norge. Du kan låne opptil 75.000 kroner med fleksibel nedbetalingstid og mulighet for avdragsfrihet.

Vi mener at Fokuslån er et godt låneprodukt for de som ikke trenger å låne veldig store beløp og har behov for å utsette nedbetalingsperioden helt til å begynne med. Dersom du beveger deg mot det øvre sjiktet av Fokuslåns tilbud kan det være lurt å vurdere et tradisjonelt forbrukslån for å få bedre betingelser og mulighet for lengre nedbetalingstid.

SØK HER
Annonselenke

Kontakt

Fokuslån – Thorn Norge AS
E-post info@fokuslan.no
Adresse Postboks 40 Bryn 0611 Oslo
Telefon 07575
Kundeservice https://fokuslan.no/vilkaar.aspx
Nettside https://fokuslan.no
Åpningstider Hverdager 08.00 – 18.00