Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 10 februar 2017
lån på dagen

Kan jeg låne penger på dagen?

Forbrukslånmarkedet har eksplodert i Norge. De finnes mange titalls tilbydere per i dag som tilbyr forbrukslån, eller lån uten sikkerhet. Og mange reklamerer med at du kan låne penger på dagen, eller til og med på minuttet. Når man har en stabil privatøkonomi og gjør en god vurdering av egen betalingsevne kan forbrukslån hjelpe i en rekke situasjoner. Med så mye kniving om kundene blant bankene blir også vilkårene bedre og bedre for forbrukerne. Men man skal trå varsomt når man kommer over selskaper som reklamerer hissig med rask behandlingstid på lånesøknader. I mange tilfeller er såkalte ”Lån på dagen”-tilbud lokkestrategier for å få forbrukere med dårlig tid på kroken. Derfor bør du lese nøye gjennom denne artikkelen og holde hodet kaldt før du søker om forbrukslån.

Hva betyr det å låne penger på dagen?

Dersom du er ute etter å låne penger fort og ikke har mye egenkapital å rutte med er forbrukslån sannsynligvis det beste alternativet ditt. Disse lånene er lån uten sikkerhet. Med andre ord tar ikke tilbyderen pant i eiendelene dine når de innfrir lånet. Dette er også grunnen til at det reklameres så mye med forbrukslån på dagen. Banken trenger kun å gjennomføre en kredittsjekk og gjøre en vurdering av betalingsevnen din for å innfri lånet. Men dette koster dyrt. Renter på forbrukslån er skyhøye når du sammenligner med lån med sikkerhet. Derfor er det viktig å tenke seg nøye om før du tar opp forbrukslån.

Utsagn som ”Lån penger på dagen” og spesielt ”Lån penger på minuttet” brukes av bankene for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra potensielle kunder. I realiteten vil du aldri få penger på konto i løpet av en dag – og i alle fall ikke i løpet av et minutt. Det er selvfølgelig enkelt å fylle inn en online-søknad. Men det vil uansett ta bankene noe tid å gjøre papirarbeidet de må gjøre for å innfri lånet ditt.

Hvem kan låne penger på dagen?

Det er ikke alle som kan søke om forbrukslån på dagen. De seriøse forbrukslåntilbyderne gjennomfører en kredittsjekk av deg. Og denne må godkjennes for at du skal få lånet ditt innfridd. I en slik sjekk ser banken over at alle personopplysningene dine stemmer overens med søknaden din. I tillegg til dette ser de også etter om du har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger registrert på deg. Dersom du har det er det de færreste som vil innfri lånet ditt. De få selskapene som ikke gjennomfører kredittsjekk har som oftest mye dårligere vilkår enn de andre bankene. Men dersom du innfrir alle kravene om inntekt og kredittsjekken din godkjennes kan du låne penger ”på dagen”. Du bør allikevel være klar over at dersom du må ha penger fort vil ikke et forbrukslån nødvendigvis bety at du har pengene på konto umiddelbart.

Hvordan låner du penger på dagen?

Når det er sagt, så er definitivt forbrukslån det beste alternative for å låne penger fort. Søknadsprosessen går raskt og det er sannsynligvis ikke snakk om mer enn et par virkedager før du har pengene tilgjengelig. Dersom du har bestemt deg for å søke om et forbrukslån fyller du enkelt inn søknaden din på tilbyderens nettside. Hos de fleste vil du ha svar i løpet av 24 timer. Men det kan også være en god idé å bruke en anbudsside til å søke om forbrukslånet ditt. Da vil informasjonen din sendes ut til forskjellige banker og selskaper, og du får igjen de beste alternativene. Dette er en god måte å forsikre seg om at du får gode vilkår, selv om du må ha penger fort.

Ting du bør tenke på før du søker om forbrukslån

Det kan være vanskelig å holde hodet kaldt når du trenger å låne penger raskt. Allikevel er det svært viktig at du tar innover deg hvilke konsekvenser et forbrukslån vil ha på privatøkonomien din. Nedbetalingstid og effektiv rente er de viktigste faktorene å vurdere når du skal søke om forbrukslån. Fordi rentekostnaden beregnes ut fra det resterende lånebeløpet ditt vil totalkostnaden på forbrukslånet bli høyere med lengre nedbetalingstid. Den effektive renta på forbrukslån er også som nevnt skyhøy. Du må ta begge disse tingene i betraktning – selv om du trenger å låne penger på dagen. Ta deg tid til å vurdere betalingsevnen din. Hvilken innvirkning vil de tusenlappene forbrukslånet koster i måneden ha på hverdagen din?

Tre forbrukslån med gode betingelser og rask søknadsbehandling

Det kan som sagt være en god idé å benytte seg av en anbudsside dersom du trenger å søke om forbrukslån på dagen. De billigste forbrukslånene per i dag tilbys av Instabank, yA Bank og Bank Norwegian. Alle disse selskapene har rask søknadsbehandling. Samtidig gir de deg en forholdsvis lav rente på forbrukslånet ditt, og du får gode nedbetalingsvilkår.

Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7.90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  8.99 - 21.24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Siste artikler
Spørsmål og svar forbrukslån

Spørsmål og svar til forbrukslån

Vurderer du å ta opp et forbrukslån? Da bør du lese videre - her svarer vi på de vanligste spørsmålene om denne låntypen.

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg