4 / 5 ( 31 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Vurdering av 365Direkte Mastercard

365 Direkte Mastercard er et Mastercard fra Danske Bank som gir hard konkurranse til såkalte bensinkort (kredittkort som gir bonuser for fylling av bensin). Dette kortet har vært testvinner hos Dine Penger i mange år noe som har blitt oppnådd ved å kunne gi cashbacks på opptil 3.65 % på alle bensinstasjoner. Denne satsen vil nå bli redusert til 2 % på alle bensinstasjoner bortsett fra Esso grunnet et nytt EU regulativ. Endringen skjer fra 1. September 2016. Det finnes også andre muligheter for å få rabatter og maks rabatt per år er 2000 kr.

Drivstoffrabatt

Det er liten tvil om at det er på dette området 365 Direkte Mastercard imponerer mest og selv etter den planlagte reduseringen av rabattene vil det fortsatt se bra ut. Potensielle kunder som har mulighet til å tanke hos Esso vil spesielt kunne spare mye penger i bensinutgifter med 365 Direkte. I tillegg til 3.65% i cashback på bensin her, vil man få en ørerabatt på 34 øre per liter etter 1. September 2016. Det vil si at hvis man fylles bensin hos Esso med 365 Direkte til en bensinpris på 14 kroner vil man spare 85 øre per liter. Disse får man igjen som cashback måneden etter kjøpet. Til sammenligning vil man bare få 40 øre i rabatt per liter hos Shell med Shell Mastercard.

Et siste pluss er at man får rabatten på fylling eller kjøp hos Esso uavhengig om man allerede har tjent opp maksbeløpet på 2000 kr i bonus de siste 12 månedene eller ikke.

Øvrige Rabatter

Med 365 Direkte har man også 3.65% i cashbacks på alle butikker som er registrert som skobutikker eller klesbutikker hos Mastercard. Disse pengene kommer inn på konto måneden etter.

365 har også en avtale med Dealpass. Dette er et fordelsprogram som kan minne om Kickback fra Santander. Som kunde når man rabatter på over 300 nettbutikker, restauranter, arrangementer og ferietilbydere hos Dealpass. Denne rabatten gjelder både kortholder og følge.

Banken har også en avtale med Ustekveikja Energi som har vært øverst på kundetilfredshetmålingen til Norsk Energibarometer hele 9 år på rad . Her kan man få den billige strømavtalen ”Direkte innkjøpspris” til kun 29 kr per måned. Som ny kunde får man også 3 måneder gratis fastbeløp og 365 kWh i rabatt per år.

Man blir også medlem i Danske Bank Reward. Her får man også en rekke rabatter på ulike restauranter og butikker. Dette kan være 5% på leiebil hos enterprise, 3% hos CDON eller 10% hos Big Steak House.

Tilgjengelighet

Med 365 Direkte hos Danske Bank har man få problemer med tilgjengelighet til kredittkortet. Nettsidene er veldig gode og her finnes også en rabattkalkulator som regner ut hvor mye man sparer i året dersom man fyller ut forventet månedsforbruk på klær, sko og bensin. Man har også mulighet til å få gratis mobilbank eller brettbank som er designet for nettbrett. På toppen av dette kan man sette opp gratis SMS varsling og mulighet til SMS bank og kontofon.

Oppsummering

Kredittkortet er uten tvil best for de som bor i nærheten av en Esso, men rabattene man får i de andre bensinstasjonene er fortsatt konkurransedyktige. Noe som trekker litt ned er at man ikke får med gratis reiseforsikring eller avbestillingsforsikring. Her kan man ha andre kredittkort til dersom man klarer å holde kontroll. Den ekstremt høye rabatten hos Esso samt at det ikke er en maks grense på rabatt på Esso-kjøp gjør dette til kanskje markedets beste bensinkort.

365Direkte har et relativt høyt gebyr på kontantuttak, høy rente og et høyere valutapåslag. Dette gjør at man kanskje helst bør ha et annet kredittkort i tillegg til 365Direkte Mastercard.