Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 10 februar 2017
american express centurion black card

Kortet alle snakker om som ingen har sett – American Express Centurion

Det finnes et lite knippe av eksklusive kredittkort her i verden. De fleste forbrukere får aldri oppleve følelsen av å ha et slikt et i lommeboka. Men for de heldige få er fordelene og VIP-behandlingen helt uten like. American Express Centurion er et av verdens mest luksuriøse kredittkort. Men kortet er også mystisk; det er svært få som vet hvordan man skaffer seg et. American Express har heller ingen offisielle opplysninger å komme med. Men i denne artikkelen kan du i alle fall drømme deg bort i fordelene et American Express Centurion vil gi kortholderen.

En ny definisjon av eksklusivt

American Express Centurion er det feteste kredittkortet til selskapet American Express, og kalles også for American Express Black Card. Kortholderen får tilgang til et enormt utvalg av medlemsfordeler og bonusprogrammer. Dette er en ny definisjon av luksus. Dersom du blir en av de heldige utvalgte som mottar kortet blir reiser, hotellopphold og opplevelser noe helt for seg selv. Dette er selvfølgelig også grunnen til at de færreste får tilbud om American Express Centurion. For å kunne opprettholde følelsen av luksus skal det ikke være for enkelt å bli kortholder. Og det er det neimen heller ikke.

Slik får man et American Express Centurion-kort

Man kan nemlig ikke søke om et American Express Centurion slik man kan med andre typer kredittkort. Akkurat dette kortet er reservert noen svært få kunder. Og de må bli invitert til å holde kredittkortet. Det finnes ingen offisielle kriterier for å kunne kvalifisere til et American Express Centurion-kort, men det er snakk om mye penger. For det personlige kredittkortet (det finnes også et American Express Centurion til forretningsformål) er det tydeligvis snakk om at du må ha brukt og betalt ned 350.000 amerikanske dollar. På ett enkelt år. Det er altså snakk om nærmere 3 millioner kroner i forbruk – i året. Men selv når du bruker disse pengene og har god betalingshistorikk er ikke dette synonymt med en invitasjon. Får du imidlertid muligheten bør du definitivt gripe den.

Hotellfordeler med American Express Centurion

Med et American Express Centurion i lommeboka åpner døren seg til en verden av VIP-behandling på luksuriøse hoteller over hele verden. Centurion Hotel Program er American Express sitt dedikerte fordelsprogram for kortholdere av et Black Card. I programmet har kredittkortselskapet har gått inn i samarbeid med fem av verdens mest eksklusive hotellkjeder: Aman, Belmond, Mandarin Oriental, Peninsula Hotels og St. Regis. Når du bor på et av disse hotellene med et American Express Centurion kan du nyte følgende fordeler:

 • Innsjekk klokken 12
 • Gratis oppgradering av rom
 • Gratis frokost for to personer
 • Garantert utsjekk klokken 16
 • Unike fordeler på hvert enkelt hotell, for eksempel gratis flyplasshenting eller rundt 800 kroner å bruke på hotellet

I tillegg til Centurion Hotel Program får du også medlemskap og tilgang til fordeler i en rekke av samarbeidsprogrammene til American Express.

Reisefordeler med American Express Centurion

I tillegg til hotellfordelene kommer dette luksus-kortet også med et hav av eksklusive tjenester når du er på flyreise. Dersom du reiser med business eller på første klasse får du for eksempel tilgang på Centurion International ankomst-tjeneste. Her blir du og opptil åtte andre i reisefølget ditt møtt av en personlig guide som eskorterer dere gjennom toll og passkontroll. Videre inkluderer American Express Centurion muligheten til å få 30% av bonusopptjeningen din på flyreiser igjen i form av kreditt. Det eneste du må gjøre er å booke gjennom American Express sitt reisebyrå. Skal du fly til USA eller mellomlande i noen av de største byene i landet bør du benytte deg av Centurion Airport Lounge-tilgangen din. Disse loungene er noe helt for seg selv, med utsøkt mat, cocktails og en luksus-atmosfære uten like.

Shoppingfordeler med American Express Centurion

Er du glad i å shoppe så kommer du til å elske bonusprogrammene du får tilgang til gjennom et American Express Centurion-kort. Centurion shopping-program er et program spesielt dedikert til kortholdere av kredittkortet. Her er det eksklusive tilbud fra luksusmerker som står på agendaen. I tillegg kan du motta gavekort, få organisert skreddersydde shopping-opplevelser eller til og med inviteres til arrangementer hvor du får møte motedesignere. American Express Centurion inkluderer også en kjøpsbeskyttelse. Varen du har kjøpt med kortet er beskyttet mot skader, tyveri eller tap i opptil 90 dager og inntil $10,000 per tilfelle.

Concierge-tjeneste med American Express Centurion

Som kortholder av et American Express Centurion-kort får du selvfølgelig også tilgang på American Express sin svært eksklusive concierge-service. Dette er et tjenestenettverk som strekker seg over hele verden. I praksis betyr det at uansett hvor du befinner deg er en helt personlig assistent bare en telefonsamtale unna. Du får hjelp til så å si alle typer forespørsler. Concerige-tjenesten til American Express kan for eksempel fikse billetter til utsolgte arrangementer, bord på fullbookede restauranter og skreddersydde opplevelser der du er på reise. Uansett hva du trenger hjelp med vil denne kredittkort-fordelen med American Express Centurion være som en drøm.

Under kan du se en infographic som viser hva som skal til for å eie et Amex Centurion Card.

Infographic er hentet fra CreditCardInsider.com 

Anbefalte kredittkort
 • Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Gratis kontantuttak
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • ID-tyverforsikring
  1% bonus på alle kjøp (2% på netthandel, 3% hos Komplett.no og Blush.no)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,-
 • 3,65% cashback på drivstoff, klær og sko
  30 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
  Kåret til Best i test i Dine Penger
  Rabatt i utvalgte butikker
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,-
Siste artikler
Beste kredittkort for deg

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg