Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett

American Express

Sist oppdatert: 30 september 2016

American Express tilbyr en teknisk betalingsløsning samtidig som dem, i motsetning til VISA og MasterCard, også fungerer som kortusteder.

I Norge samarbeider American Express blant annet med SAS og deres Eurobonusprogram.

Maks kreditt: 500 000 kr
Betalingsutsettelse: 45 dager
Aldersgrense: 18 år
Krav til inntekt: 150 000 kr
Årsgebyr: 390 kr
Effektiv rente*: 30.60%
4/5 ( 19 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 17.283,-
EuroBonus poeng opptjenes ved bruk
Ubegrenset kredittgrense
Reise- og avbestillingsforsikring
Tilbud og rabatter på hotell, leiebil og opplevelser
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 17.283,-

Fordeler ved American Express

I denne artikkelen skal vi først og fremst få et innblikk i American Express sin egne kredittkort. Først ser vi på de generelle fordelene ved å velge American Express før vi ser nærmere på ulikheter mellom de forskjellige kredittkortene selskapet tilbyr.

Bonuspoeng

Når du bruker kredittkortet ditt fra American Express tjener du 1 bonuspoeng for hver krone du handler for. Det er verdt å merke seg at 1 bonuspoeng ikke tilsvarer 1 krone når du bruker dem. Bonuspoengene kan du bruke i American Express’ egen nettbutikk hvor du kan handle kjente merkevarer innen kategorier som klær, elektronikk, hjem og mer. Du kan også velge å gi bonuspoengene til Røde Kors.

Flexpay

Flexpay er en gratis tilleggstjeneste som gir deg muligheten til å dele opp den månedlige kredittkortregningen i flere betalinger. Dette gir deg ekstra fleksibilitet i hverdagen. Du har som vanlig den 45 dagers rentefrie perioden, men du kan velge hvor mye du vil betale av regningen der og da.

Nettkonto

I nettkontoen kan du se alle transaksjoner som har blitt belastet kredittkortet ditt og du bruker BankID til å enkelt logge deg inn. Nettkonto er tilgjengelig for alle kredittkortene, så lenge du har BankID.

American Express tilby hovedsakelig tre ulike kredittkort:
• American Express Card
• American Express Gold Card
• American Express Platinum Card
I denne artikkelen vil du få et overblikk over de ulike korttypene, slik at du kan velge det kredittkortet som passer best for deg.

American Express Card

Dette er det enkleste kortet fra American Express. Du betaler 650kr i årsavgift og kun 325kr i årsavgift det første året. Ønsker du å benytte deg av bonusprogrammet koster dette 100kr ekstra i året. Du vil da få 25 000 bonuspoeng i velkomstgave. Du kan aktivere Flexpay helt kostnadsfritt for ekstra fleksibilitet i hverdagen.

Du får også reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet.

American Express Gold Card

kredittkortet koster 600kr det første året, og 1200kr i årene etterpå. Dette er kortet for deg som er en relativt aktiv kredittkortbruker og er villig til å betale litt ekstra for en enklere og tryggere hverdag. Du vil også få 50 000 bonuspoeng i velkomstbonus.

Kjøpsforsikring

Gullkortet tilbyr kjøpsforsikring som dekker skader, tap og tyveri av gjenstander du har betalt for med gullkortet for mindre en 90 dager siden. Du vil da få tilbakebetalt, erstattet eller dekket reparasjon av produktet. Gjenstander som er kjøpt på internett vil også være forsikret.

Consierge service

Consierge service går ut på at American Express vil kunne fungere som din ”sekretær” og hjelpe deg med bestilling av flyreiser, hotellopphold, restaurantreservasjoner og mye mer. Ettersom American Express representerer så mange kunder, er de en stor og viktig aktør i møte med ulike aktører i reiselivsbransjen og kan få på plass gode avtaler og tilgang til eksklusive tilbud.

Egenandelsforsikring ved leiebil

Når du leier bil er det som regel en svært stor egenandel på forsikringen. Betaler du billeien med American Express Gold, får du dekket denne egenandelen hvis uhellet skulle være ute. Én mindre ting å bekymre seg for.

The American Express Platinum Card

Dette kredittkortet er koster hele 5000kr i året å eie, men gir deg samtidig de beste fordelene. Dette passer best for deg som bruker kredittkortet svært mye og som tilbringer mye tid på tur. For å kunne skaffe seg et slikt kort må du ha minimum 1.000.000kr i årsinntekt, eller 2.000.000 i plasserbar formue. Med American Express Platinum Card får du selvfølgelig tilgang til alle de samme fordelene som de andre kortene og i tillegg kommer det flere goder som er designet for å gjøre livet ditt litt enklere.

Du får blant annet gratis tilgang til en rekke flyplasslounger, ekstra gode avtaler på hotell, bilutleie, restauranter, fly- og cruiseselskap samt en omfattende concierge service som skaffer deg tilgang til noen av verdens mest eksklusive nattklubber, restauranter, konsert med mer.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg