Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett

Beste bensinkort

Sist oppdatert: 10 november 2017

Vi har testet og sammenlignet ulike bensinkortene som er på markedet. Om du bruker bil ofte er det mye å spare ved å bruke et bensinkort eller drivstoffkort. Om du velger å skaffe deg det beste bensinkortet kan du spare opptil 5.000 kroner i året på alt du handler hos bensinstasjonene.

 

Vi har testet de ulike bensinkortetne og i tabellen under kan du se både hvilke bensinkort som er best på pris og hvilke som gir deg flest fordeler ved bruk.

 

De er helt gratis å søke om kredittkort som gir rabatter på drivstoff. Du vil få umiddelbart svar på din søknad.

Maks kreditt: 50 000 kr
Betalingsutsettelse: 45 dager
Aldersgrense: 21 år
Krav til inntekt: 160 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 25.21%
5/5 ( 31 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,-
3,65% cashback på drivstoff, klær og sko
30 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
Kåret til Best i test i Dine Penger
Rabatt i utvalgte butikker
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,-
Maks kreditt: 100 000 kr
Betalingsutsettelse: 50 dager
Aldersgrense: 23 år
Krav til inntekt: 180 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 20.43%
4/5 ( 13 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Opptil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
1% fast rabatt på dagligvare og drivstoff (2% hos Shell)
Høy kredittgrense
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Maks kreditt: 100 000 kr
Betalingsutsettelse: 50 dager
Aldersgrense: 20 år
Krav til inntekt: 50 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 25.33%
4/5 ( 38 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,-
4% cashback på flybilletter, drivstoff, klær, sko og sportsutstyr
Høy kredittgrense
Inntil 20% cashback i utvalgte nettbutikker
Gode drivstoffavtaler
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,-

Beste bensinkort

bensin kredittkort

Hvorfor bensinkort?

Dagens kredittkortmarked er utrolig konkurransepreget og kredittkortselskapene gjør stadig nye grep for å vinne kampen om kundene. Dette har ført til at du nå kan velge å vrake i et hav av ulike fordeler som kommer med kredittkortet. Når du kan få rabatter i så å si alle bransjer og i utallige nettbutikker, hvorfor velge et såkalt bensinkort?

Et bensinkort gir det rabatt på drivstoff og du kan spare opptil 80 øre/literen hvis du velger riktig. Grunne til at bensinkort er en ypperlig måte å spare penger på er at det sannsynligvis vil ære svært vanskelig å kutte i drivstofforbruket hvis du ønsker å redusere utgiftene dine. Det er relativt enkelt å kutte ned på hvor mye klær og sko du handler på internett, men det er vanskeligere å slutte å kjøre bil. Derfor gir bensinkortene deg rabatt på en helt nødvendig utgift. Det er selvfølgelig mulig å bruke flere ulike kredittkort som da vil gi deg fordeler i flere ulike bransjer.

Hvordan får jeg rabatt?

Det finnes hovedsakelig tre ulike typer cashback som vil gi deg drivstoffrabatt. Den først er generell cashback. Denne typen gir deg cashback på alt du handler med kortet inkludert drivstoff. Denne typen cashback har som regel den laveste prosentsatsen (1%-2%).

Den neste er cashback i utvalgte bransjer, hvor bensinstasjoner er én av flere. Disse kortene gir som regel litt bedre prosentsats, men det er begrensninger på hvor kjøpene dine vil kvalifisere til cashback.

Den siste varianten er såkalte bensinkort som vi skal se nærmere på her. Disse kredittkortene gir deg kun cashback på drivstoff. Det er som regel her du finner de beste prosentsatsene på oppimot 4%.

Hvilke typer rabatt finnes det?

De ulike kredittkortene operer med litt ulike rabattsystemer. Noen gir deg for eksempel 3,65% av drivstoffregningen i rabatt, men andre tilbyr såkalt fastpris hvor du for eksempel for 40øre/liter i rabatt. Det finnes også kredittkort som kombinerer disse to typene rabatt slik at du sparer enda mer.

Også innenfor bensinkortene finnes det store variasjoner i hvilke vilkår som må oppfylles for å få rabatt. Noen kort gir kun rabatt på spesifikke bensinstasjoner som for eksempel Esso eller Statoil, mens andre gir rabatt på alle bensinstasjoner. Det er også viktig å undersøke om rabatten også gjelder i utlandet, eller om den kun er gyldig i Norge. Noen kredittkort gir deg rabatt i Europa, mens andre er gyldige i hele verden.

365Privat Mastercard er et kredittkort som tilbyr 3,65% rabatt på alle bensinstasjoner i hele verden, samtidig som du i tillegg får 30øre/liter i rabatt på alle Esso-stasjoner. Ved en literpris på 14kr/liter vil kredittkortet gi deg hele 81øre/literen i rabatt hvis du fyller på en Esso-stasjon.

Finnes det begrensninger?

I likhet med alle andre kredittkort vil det også blant bensinkortene variere hvilke gebyrer og avgifter du trenger å betale. Er årsavgiften ekstra høy, vil dette spise av pengene du har spart gjennom året. Det kan derfor være lurt å sette seg inn i de ulike kortenes gebyrsatser.
Det er også verdt å merke seg at de ulike kredittkortene ofte har en maksgrense for hvor mange kroner du kan spare gjennom året. Denne varierer, men ligger gjerne på mellom 750kr og 2000kr.

Test av bensin kredittkort

Når man skal spare penger, er ofte det beste å kutte i forbruket. Vi kan kjøpe mindre klær, billigere mat eller slutte å røyke. Alt dette vil gjøre at man sparer mye penger over tid. Du kan spare litt penger gjennom å handle på tilbud og å få rabatter gjennom kredittkortet ditt, men det beste for deg som vil spare penger vil nesten alltid være å kutte i forbruket.

En av de tingen som kan være svært vanskelig å redusere forbruket av er drivstoff. De aller fleste er avhengig av bilen for å komme seg på jobb, kjøre barna til barnehagen og å gjennomføre ukens dagligvarehandel. Det kan kanskje være mulig å kutte i bilkjøringen, men det vil sannsynligvis være mye vanskeligere enn å redusere hvor mye klær du kjøper.

Nettopp derfor er kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff helt genialt. Ettersom du sjeldent kan hamstre drivstoff på tilbud eller redusere forbruket, er kredittkortrabatten den beste måten å spare penger på gjennom året.

Det finnes et drøss av kredittkortselskaper som tilbyr drivstoffkort, og betingelsene og rabatten vil variere fra kort til kort. Det er derfor viktig at du setter deg inn i brukervilkårene hos de ulike selskapene, samt får en oversikt over ditt eget behov. Hvilke bensinstasjoner finnes i nærområdet? Kjører du mye i utlandet? Fyller du hos ulike bensinstasjoner, eller kan du fylle tanken på den samme stasjonen hver gang? Har du svaret på disse spørsmålene blir det mye lettere å velge det drivstoffkortet som maksimerer beløpet du sparer hvert år.

Det er greit å huske på at disse såkalte bensinkortene er kredittkort. Det vil si at når du betaler for drivstoffet låner du penger av banken. Du får som regel en rentefri periode på lånet, men når regningen kommer er det viktig at du har penger til å betale den. Hvis ikke vil det påløpe store rentekostnader i løpet av kort tid. Det vil si at pengen du sparer på drivstoff må gå til å betale renter på kreditten du tar. Så lenge du betaler regningen i tide, unngår du dette.

Hvor får jeg rabatt?

Hvor du får drivstoffrabatt vil variere fra kredittkort til kredittkort. Noen kredittkort gir deg kun rabatt hos én spesifikk kjede, mens andre gir deg rabatt på alle bensinstasjoner. Det finnes også kredittkort som gir deg generell rabatt pluss ekstra rabatt på spesifikke bensinstasjoner. Det varierer også om kredittkortet gir deg rabatt i Norge, Europa eller hele verden.

Hvor mye kan jeg spare?

Hvor mye penger du kan spare vil variere fra kredittkort til kredittkort og er selvfølgelig også avhengig av prisen på drivstoff og hvor langt du kjører hvert år.

365Direkte Mastercard gir deg for eksempel 3,65% rabatt hos alle norske bensinstasjoner pluss 30øre/l på alle Esso-stasjoner. FlexiVisa gir derimot hele 4% hos alle norske bensinstasjoner. I dette tilfellet vil det lønne seg å velge FlexiVisa hvis du sjeldent fyller tanken på Esso, mens 365Direkte vil lønne seg hvis du stort sett kan fylle tanken hos Esso.

Kredittkortene som gir de beste rabattene, som 365Direkte MasterCard og FlexiVisa, har en maksgrense på 2000kr. Når du har spart dette beløpet får du ikke lenger drivstoffrabatt. Ved en literpris på 14kr og et forbruk på 0.5l/mil har du for eksempel nådd maksgrensen hos 365Direkte etter å ha kjørt 50 000km. Da har du spart 2000kr.

Det finnes også kort som gir deg rabatt i form av Trumfpoeng. Shell MasterCard gir deg hele 4% rabatt på Shell Express, men rabatt fås i form av trumfpoeng. Fordelen med dette kortet er at det ikke har noen maksgrense for hvor mye du kan spare. Dette kortet vil derfor være gunstig for deg som kjører mer enn 100 000km/år og kan fylle hos Shell Express.

Alternativer

For deg som synes det fort kan bli for mange kort i lommeboken finnes det alternativer for deg som kun ønsker å ha ett kredittkort å holde styr på. Det finnes kredittkort som ikke er spesialiserte bensinkort, men som gir deg en mer generell cashback på alt du betaler for med kredittkortet.

Et eksempel på dette er 365Direkte. Dette kortet gir deg nemlig 3,65% rabatt ikke bare på bensinstasjoner, men også i alle kles- og skobutikker samt rabatt i utvalgte restauranter og nettbutikker. Kredittkortet fra Bank Norwegian gir deg også 1% bonus på alle kjøp i form av Cashpoints som kan brukes til å betale for flybilletter. Kredittkortene med mer generelle bonusordninger gir ofte dårligere prosentvis rabatt, men du kan benytte deg av rabattene flere steder.

OPPSUMMERT:
• Bensinkort gir deg rabatt på drivstoff.
• Hvor du får rabatt og hvor stor den er varierer.
• Hva som lønner seg for deg er avhengig av hvor mye du kjører, og hvilke bensinstasjoner som ligger i ditt nærområde.
• Noen kort til rabatt i form av for eksempel Trumfpoeng.
• Jo flere steder du får rabatt, jo lavere er ofte rabatten.
• Med et kredittkort som gir drivstoffrabatt sparer du penger hver dag.
• Hvilket kort som lønner seg for deg kommer vil være avhengig av ulike faktorer i ditt kjøremønster.
• Ikke glem å sette deg inn i de ulike kredittkortenes bruksvilkår, rabattdetaljer, maksgrenser og gebyrer.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg