Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 4 oktober 2017
Beste kredittkort for deg

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Det finnes et enormt utvalg av kredittkort på markedet. Hvis du vurderer å skaffe deg et kan det derfor være vanskelig å finne ut av hvilket som er best. Med stadig flere aktører som kommer på banen er det fort gjort å bli forvirret av alle tilbudene.

Heldigvis er det ikke så altfor vanskelig å finne det beste kredittkortet for deg. Det handler helt enkelt om å gjøre ting i riktig rekkefølge. Når du har fremskaffet en god oversikt over alternativene dine er det bare å søke.

Steg 1: Fremskaff kredittopplysningene dine

Før du i det hele tatt begynner å kikke på det beste kredittkortet for deg må du finne ut av hvordan økonomien din ligger an. Du har helt sikkert et godt tak om inntekt i relasjon til faste utgifter og generelt forbruk. Men det er flere faktorer som spiller en rolle når man skal søke om kredittkort.

Derfor bør du starte med å fremskaffe kredittopplysningene dine. Dette gjør du enkelt ved å kontakte ett av kredittopplysningsbyråene i Norge. Disse er pålagt å gi ut informasjon til privatpersoner om kreditthistorikken deres uten å ta betalt.

Når du har mottatt papirene er det primært to ting du må se på: eksisterende gjeld og registrerte betalingsanmerkninger. Førstnevnte vil ha stor innvirkning på hvilken kredittramme du får tilbud om. Hvis gjeldsgraden din allerede er høy vil du sannsynligvis ikke få innvilget mye i kreditt.

Betalingsanmerkninger er mer alvorlige når du skal søke om kredittkort. Faktisk finnes det ingen selskaper som innvilger kreditt til personer med betalingsanmerkninger. Derfor bør du rydde opp i disse før du starter på søknadsprosessen.

Steg 2: Finn ut av kredittrammen din

Når du har all informasjonen du trenger for å vurdere privatøkonomien må du finne ut av kredittrammen din. Hvor stor denne blir vil ha mye å si for hvilket som blir det beste kredittkortet for deg.

Kreditten du får innvilget vil først og fremst avhenge av kredittscoren din. Dette er en poengsum kredittopplysningsbyråene tildeler alle personer i Norge. Ved å kredittsjekke deg selv hos et av disse selskapene vil du få vite hva kredittscoren din ligger på.

Her er tommelfingerregelen at en lavere kredittscore gir en dårligere kredittramme. I bunn og grunn handler dette om risikoen kredittkortselskapet tar ved å godkjenne deg som kortholder.

Du kan selvfølgelig også bruke en anbudsside og søke på noen forskjellige kredittkort. Da vil du motta flere tilbud, som er helt uforpliktende. Disse vil gi deg en oversikt over hvordan du ligger an med tanke på potensiell kredittramme.

Steg 3: Bestem deg for kredittkortets formål

Etter du har funnet ut av det økonomiske utgangspunktet ditt er det på tide å tenke på kredittkort. Det aller viktigste her handler om å bestemme seg for hva kredittkortet skal brukes til.

Med et så stort og kompetitivt marked for kredittkort er det nemlig stor forskjell på fordelene du vil motta ved å bli kortholder. Det finnes kredittkort for bensinkjøp, mathandel og generelt forbruk.

Ideen her er altså at du skaffer deg et kredittkort som gjør mest for deg – innen det området du skal bruke det til. Det er lite poeng i å ha et kredittkort med fantastiske bensinfordeler hvis du ikke kjører bil.

Dette steget er også gunstig når det kommer til å administrere kredittkortet ditt. Ved å for eksempel bare bruke kredittkortet til mat får du en mer oversiktlig privatøkonomi. Og det blir veldig mye lettere å ikke havne i kredittgjeld-fellen.

Beste kredittkortet til dine behov

Steg 4: Finkjem kredittkortmarkedet

Med et overslag for kredittrammen din og kredittkortets formål fastsatt kan du begynne å kikke på markedet. Vær klar over at du vil komme over utrolig mange kredittkorttilbud. Derfor er det viktig at du holder deg til beslutningene dine.

Se etter kredittkort tiltenkt det formålet du har bestemt deg for. Du kan gjerne lage en liste over de beste alternativene du finner. Når du har en fire-fem stykker kan du begynne å grave litt mer i dybden.

Se på hvilke reelle fordeler de forskjellige kredittkortene vil gi deg. Noen selskaper reklamerer med fantastiske cashback-tilbud, men har kjipe årlige inntjeningsgrenser. Jo mer du vet om alternativene dine, jo bedre kort har du på hånden.

Hvis du finner ting du lurer på ved de forskjellige kredittkortene er det lurt å skrive opp spørsmålene dine også. Når du da begynner å søke vet du akkurat hva du skal spørre tilbyderne om.

Steg 5: Still riktige spørsmål for å finne det beste kredittkortet

Her kommer også den viktigste biten av å finne det beste kredittkortet for deg. Et kredittkort er tross alt ikke bare et fordelskort. Du skal handle på kreditt, og da er det mange forskjellige faktorer å ta i betraktning.

Først og fremst bør du se på den rentefrie betalingsutsettelsen kredittkortene kommer med. Hvis denne er lang nok kan du spare en god del penger i året ved å benytte deg av den. En god rentefri betalingsutsettelse anses som alt over 45 virkedager.

Etter dette kan du kikke på effektiv rente. Selv om du aldri bør gå over kredittkortfakturaens frist er det allikevel greit å ha en lav rente. Hvis du på et eller annet tidspunkt må utsette skal dette være så billig som mulig for deg.

Helt til sist er det også lurt å gjøre seg kjent med eventuelle ekstragebyrer på kredittkortet. Noen kredittkort er helt gebyrfrie å bruke. Andre tar et gebyr for uttak i minibank, bruk i utlandet, og andre ting. Her er det viktig at du husker på hva du primært skal bruke kredittkortet til og velge deretter.

Steg 6: Søk på kredittkortet med flest fordeler

Når du har all denne informasjonen på plass er det egentlig bare å søke om kredittkortene. Det er alltid smart å søke om mer enn ett. Du kan sammenligne alternativene dine etter du har mottatt flere tilbud.

Det vil også gagne deg mest å søke om det kredittkortet som har flest fordeler generelt sett. Kombiner effektiv rente, betalingsutsettelse og fordeler innen bruksområdet ditt. Det beste kredittkortet for deg er det som innfrir mest på alle punkter.

Og helt til slutt: Husk på å bruke kredittkortet slik du har planlagt. Det vil spare deg for mye penger og gi deg tilgang på en rekke gode fordeler hvis du har valgt riktig.

Anbefalte kredittkort
 • Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Gratis kontantuttak
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • Ingen gebyrer
  Reise og avbestillingsforsikring
  Inntil 20% cashback i utvalgte butikker
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.779,-
 • ID-tyverforsikring
  1% bonus på alle kjøp (2% på netthandel, 3% hos Komplett.no og Blush.no)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,-
Siste artikler
Hvordan tjener kredittkortselskapene penger

Hvordan tjener kredittkortselskapene penger?

Lurer du på hvordan kredittkortselskapene egentlig tjener pengene sine? Her går vi gjennom inntektskildene i detalj.

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg