Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett

Beste reisekort

Sist oppdatert:

Vi har testet de beste kredittkortene for reise og ferie. Disse kortene vil gi deg de beste fordelene når du skal ut å reise. Her trekker vi frem de kortene som gir gode rabatter og som inneholder reiseforsikring.

 

Alle kortene er gratis å skaffe seg og har ingen årsgebyrer.

Maks kreditt: 100 000 kr
Betalingsutsettelse: 45 dager
Aldersgrense: 18 år
Krav til inntekt: 0 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 23.10%
5/5 ( 56 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
Reise- og avbestillingsforsikring
Gratis kontantuttak
Høy kredittgrense
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
Maks kreditt: 150 000 kr
Betalingsutsettelse: 45 dager
Aldersgrense: 18 år
Krav til inntekt: 120 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 22.40%
4/5 ( 62 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.921,-
Inntil 25% cashback på utvalgte nettbutikker
Høy kredittgrense
Reise- og avbestillingsforsikring
Velg mellom VISA eller MasterCard
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.921,-
Maks kreditt: 100 000 kr
Betalingsutsettelse: 50 dager
Aldersgrense: 23 år
Krav til inntekt: 180 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 20.43%
3/5 ( 13 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Opptil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
1% fast rabatt på dagligvare og drivstoff (2% hos Shell)
Høy kredittgrense
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Maks kreditt: 100 000 kr
Betalingsutsettelse: 50 dager
Aldersgrense: 20 år
Krav til inntekt: 50 000 kr
Årsgebyr: 0 kr
Effektiv rente*: 24.20%
3/5 ( 39 Anmeldelser)
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,-
ID-tyverforsikring
1% bonus på alle kjøp (2% på netthandel, 3% hos Komplett.no og Blush.no)
Reise- og avbestillingsforsikring
Høy kredittgrense
Bestill kort!
Annonselenke
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,-

Beste kredittkort til reise

Ferien er her og uansett om du skal ut å reise eller bare kose deg hjemme i nærmiljøet kan det lønne seg å bruke et bra kredittkort.

Reiseforsikring

Ferie innebærer ofte reising og da er det viktig med en god reiseforsikring. De aller fleste kredittkort tilbyr i dag reiseforsikringer som ofte, men ikke alltid, kan være fullgode alternativer til en tradisjonell reiseforsikring. Selv om du kanskje bør ha en tradisjonell reiseforsikring i tillegg kan en forsikring fra kredittkortselskapet være en god ekstraforsikring som kan sikre deg bedre utbetaling eller dekning i situasjoner hvor din vanlige reiseforsikring ikke strekker til.

For at reiseforsikringen skal gjelde, må du som regel ha betalt minst 50% av reisen med kredittkortet. Dette kan enkelt ordnes ved å betale hotell og flyreisen med kredittkortet i forkant av reisen. Hvis du ikke reiser med fly kan det være en ekstra utfordring å hele tiden sørge for at 50% av reisekostnadene betales med kredittkortet, men så lenge du vet om det, burde det gå greit.

Nøyaktig hvilke tap som dekkes, hvor store utbetalinger du kan få og hvor stor egenandelen er vil variere fra kredittkort til kredittkort og det er viktig å sette seg inn i dette før du reiser på tur. Dette gjelder spesielt hvis du velger å kun være forsikret gjennom kredittkortselskapet.

Det er også viktig å sette seg inn i forsikringens ulike vilkår, betingelser som må være oppfylt for å få dekket tapet og i hvilke situasjoner forsikringen ikke vil dekke tapet. De fleste kredittkort har et maks antall dager du kan være på reis. Vær derfor sikker på at du ikke overskrider dette.

Bruke kredittkortet i utlandet

Når du først har reist til utlandet kommer du som regel til å bruke en del penger der. Du skal gjerne spise ute, ta litt taxi og kanskje til og med shoppe litt. Det kan ofte være lurt å bruke kredittkortet mest mulig i når du er i utlandet. Dette vil gi deg ekstra beskyttelse mot svindelforsøk og id-tyverier.

Svindelforsøk

På de populære turiststedene er det bygget opp en hel industri rundt kortsvindel og du vil være utsatt for svindelforsøk uansett hvor forsiktig du er. Ved å benytte deg av et kredittkort forhindrer du at svindlerne får tak i din personlige kontoinformasjon. Da kan du heller se gjennom kredittkortregningen i ro og mak når du har kommet hjem fra ferie. Finner du transaksjoner som ikke har noen logisk forklaring, kan du ta kontakt med kredittkortselskapet og du vil da slippe å betale for dette.

Betal i lokal valuta

Når du skal betale for varer og tjenester vil du som regel få valget mellom å betale i lokal valuta eller norske kroner. I en slik situasjon vil det alltid lønne seg å betale i lokal valuta. Gjør du det, vil kredittkortselskapet ditt være den som veksler pengene for deg. Disse vil alltid gi deg korrekt vekslingskurs med et lite valutapåslag (ofte 1.75%), mens butikker i utlandet gjerne vil legge på opptil 5% i ”vekslingsgebyr”.

Bonuspoeng

Det finnes flere kredittkort som tilbyr bonusordninger ved reise. Bank Norwegian og SAS MasterCard er to ulike kredittkort som begge tilbyr ulike bonusordninger. Du kan tjene bonuspoeng ved å fly, bo på hotell, leie bil og mye mer. Bonuspoengene kan du bruke til å betale for hele, eller deler av flyreiser.

Cashback

Sommerferie er for mange synonymt med feriepenger og for mange er det en mulighet til å investere i noe de har ønsket seg lenge. Når du først skal bruke litt penger, kan det være mye å spare på å benytte seg av kredittkortenes fordelsprogrammer. Nøyaktig hva disse innebærer vil variere fra kredittkort til kredittkort, men det kan være cashback på alle kjøp eller opptil 25% rabatt i utvalgte nettbutikker. Dette betyr at du kan få hele 25% mer igjen for feriepengene dine, kun ved å velge rett kredittkort.

OPPSUMMERT:

• Det kan være mye penger å spare på å velge riktig kredittkort i ferien.
• Betaler du 50% av reisen med kredittkortet får du gratis reiseforsikring.
• Husk å les gjennom vilkårene nøye.
• Kredittkortet beskytter deg mot kortsvindel.
• Betal alltid i lokal valuta.
• Du kan spare mye penger på gode fordelsprogrammer.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg