Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 10 februar 2017
fordeler ved å bruke kredittkort

Fordeler ved å bruke et kredittkort

Fleksibilitet i hverdagen

Et av kredittkortets beste egenskaper er at det kan være med på å gi deg økonomisk fleksibilitet og handlefrihet i hverdagen. Vi har alle opplevd å komme over utrolig gode tilbud, men ikke hatt råd til å handle akkurat da. Når lønnen kommer inn på konto en uke senere er det for sent, og man må igjen handle til full pris. Et kredittkort gir deg muligheten til å slå til på gode tilbud og utsette betalingen noen uker. Slik kan du faktisk spare penger på å bruke kredittkortet

Den lett tilgjengelige kreditten kan fungere som en buffer i hverdagen. Slik unngår du å måtte leve på knekkebrød eller får opp ”Avist” når du prøver å betale for ukens matvarer i dagligvarebutikken. Så lenge du betaler regningen før den rentefrie perioden utløper, slipper du å betale renter på lånet.

Finn beste kredittkort her

Gratis lån

Velger du riktig kredittkort og er flink til å betale tilbake pengene du har lånt før den rentefrie perioden utløper, kan lånet være helt gratis. Den muligheten finner du ikke andre steder. Du bør sette deg godt inn i bankens prisliste, slik at du unngår dyr bruk av kredittkortet.

Ekstra trygghet

Finansavtaleloven §54b gir deg som forbruker ekstra gode rettigheter når du handler på kreditt. Den gir deg blant annet muligheten til å fremme pengekrav til kredittkortselskapet i tilfeller hvor du mottar en mangelfull vare, og selger nekter å gi deg reklamasjon på den. Denne ekstra tryggheten er svært god og å når du for eksempel handler på nett.

Skulle du ha bestilt og betalt en vare med kredittkortet ditt, og selgeren går konkurs før du får varen din. Da du også kunne få erstatning fra ditt kredittkortselskap. Dette gjelder for eksempel ved bestilling av flyreiser, men også alle andre varer.

Ettersom kredittkortet ikke er direkte koblet til din personlige bankkonto slik som ditt vanlige debetkort. Da er du også beskyttet mot svindlere som livnærer seg på å stjele kortinformasjonen din og tømme kontoen din for penger. I stedet for at svindlene stjeler dine penger, vil de kun få tak i banken sine. Når du da får regningen og ser transaksjoner du ikke kjenner igjen, kan du ta kontakt med banken og da vil du slippe å betale dem.

Fordelsprogrammer

Bankene konkurrerer hardt om kundene, og det kan du nyte godt av. De aller fleste kredittkort kommer med svært gode fordelsprogrammer som gir deg muligheten til å spare tusenvis av kroner hvert år i form av cashbacks, bonusopptjening og rabatter på en rekke spisesteder, nettbutikker og andre butikker.

Hvilke fordelsprogrammer du kan tjene mest på er avhengig av ditt personlige bruksmønster. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i de ulike fordelsprogrammene. De fleste har sterke og svake sider ved seg.

Reiseforsikring

Når du skal ut å reise bør du alltid sørge for at du er forsikret. Når du betaler 50% av reisekostnadene med kredittkortet, vil det hos de aller fleste følge med en helt gratis reiseforsikring. Hvor mye denne forsikringen dekker varierer fra kort til kort, og det er viktig å sette seg godt inn i vilkårene. Noen kan være en fullgod erstatter for en tradisjonell reiseforsikring, mens andre vil fungere godt som en ekstra sikkerhet ved siden av den tradisjonelle helårsforsikringen.

Som du ser er det mange fordeler med å bruke et godt kredittkort i hverdagen. Det er lurt å gjøre seg kjent i markedet for å kunne finne et kredittkort som passer dine behov. Ved å være bevisst på ditt eget forbruksmønster og ulikhetene mellom ulike kredittkort vil du kunne spare tusenvis av kroner hvert år. Du vil også være ekstra godt beskyttet når du handler og reiser samt få en ekstra økonomisk fleksibilitet i hverdagen.

Finn beste kredittkort her

fordeler ved kredittkort

Anbefalte kredittkort
 • Reise- og avbestillingsforsikring
  Lav rente
  Høy kredittgrense
  Kan benyttes i BankAxept-terminaler
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.743,-
 • Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Gratis kontantuttak
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • Opptil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
  1% fast rabatt på dagligvare og drivstoff (2% hos Shell)
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Anbefalte artikler
Beste kredittkort for deg

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg