3.4 / 5 ( 44 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Vurdering av Santander GebyrFri Visa Kredittkort

Santander Customer Bank AS er en del av Banco Santander,  et av verdens største finanskonsern. Til tross for å være en relativt ny aktør i Norge har banken fått et solid fotfeste og har nå over 600 ansatte her i landet. En av grunnene til denne veksten var at de var tidlig ute med å tilby det norske markedet et helt gebyrfritt kredittkort, som per i dag har over 250 000 brukere; Santander Gebyrfri Visa. Gebyrfritt kredittkort og Visa var ikke utbredt på denne tiden og de største bankene hadde i en årrekke tjent store penger på skyhøye gebyrer. Santanders nye konsept har derfor vært med på å skjerpe konkurransen i markedet, noe som har ført til at kundene har fått bedre betingelser på kredittkort.

100% Gebyrfritt

Santander Gebyrfri Visa er helt uten gebyrer. I de siste årene har også mange andre banker begynt å kutte ned på gebyrer, men det er mange områder hvor gebyrer fortsatt henger igjen. Dette er gjerne årsgebyr, gebyr på kontantuttak inn- og utland, gebyr for å overføre penger fra kredittkortet til en bankkonto og gebyr for å få papirfaktura tilsendt i posten. Med Santander Gebyrfri Visa slipper man å bekymre seg for slike gebyrer.

Forsikringer

Ved å benytte et kredittkort til å utføre varekjøp er man automatisk forsikret mot svindel. Dersom man bestiller en vare eller tjeneste som ikke leveres står man mye sterkere når man har handlet med kredittkort. Det er nemlig bankens ansvar å kreve inn pengene dersom du har blitt svindlet eller ikke fått varene dine. Ved å bruke et vanlig bankkort er du selv ansvarlig for å dekke dette, bortsett fra i svindeltilfeller, men dette fører ofte også med seg en stor egenandel.

I tillegg tilbyr Santander gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom man betaler over halvparten av reiseutgiftene med kredittkortet. Denne forsikringen dekker både korteier og inntil 3 medreisende.

Andre forsikringsløsninger

Gjennom Santander kan man også kjøpe flere andre forsikringer. Hvis man betaler minst 1% av utestående saldo på kredittkortet per måned vil man få en betalingsforsikring som vil hjelpe eieren av forsikringen å betale ned kredittkortgjelden ved sykdom eller arbeidsledighet. Betalingsforsikringen gjør at 7% av utestående saldo blir slettet hver måned i fire måneder. Etter 150 dager sykemelding eller arbeidsledighet blir hele den resterende saldoen slettet.
Man har også mulighet til å tegne en helseforsikring for 199 kr per måned. Advokatforsikring som gir 15 advokattimer for prisen av én for 159 kr per måned. Forbrukerkjøpsforsikring for 45 kr per måned og ID-tyveriforsikring til 22 kr per måned.

Fordeler

Med Santander Gebyrfri Visa har man også tilgang til det populære fordelsprogrammet, Kickback fra Santander. Ved å bruke dette vil man få penger tilbake hver gang man handler i over 200 forskjellige nettbutikker. Det er et bredt utvalg av butikker som dekker alle mulige kategorier. Er man bevisst på å handle i butikker som er inkludert i Kickback-programmet er det mye penger å spare. Man får for eksempel 7 % tilbake hos Hotels.com, 8% hos Nelly.com, 2% hos Expert og 7% hos Lensit.com. Hos enkelte leverandører av tjenester får man også et enkeltbeløp når man blir medlem hos dem. Dersom man tegner et abonnement på strøm fra Fortum, bredbånd fra NextGenTel eller mobilabonnement fra ice.net får man henholdsvis 400, 500 og 150 kr tilbake i Kickback. Man har også rabatter på opptil 25% hos over 200 restauranter i Norge.

Nettbanken

Nettbanken er oversiktlig og enkel å bruke. Det finnes også en kalkulator som regner ut rentekostnader på kontantuttak og varekjøp. Slik unngår man ubehagelige overraskelser. Man har også tilgang til et virtuelt kredittkort man kan bruke enten før man har mottatt kredittkortet i posten eller dersom man ikke har det med seg.