3 / 5 ( 13 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Vurdering av Ikano Visa Kredittkort

Kredittkortet fra Ikano Bank innfrir de fleste krav man stiller til et kredittkort i dag samt en rekke ekstra fordeler. Ved maksimal utnyttelse av disse bonusene vil man kunne spare opptil 5000 kroner i året. Kortet har både sitt eget fordelsprogram i tillegg gis det spesifikke rabatter i enkelte måneder. Kortet har også et stort konkurransefortrinn ved at Ikano Bank tilbyr en betalingsutsettelse på inntil ni måneder mot et relativt rimelig utsettelsesgebyr (fra 99 kr for 2 måneder til 450 kr for 9 måneder). I denne perioden løper det ingen renter, bare gebyret. Etter betalingsutsettelsen løper rentene igjen som normalt.

Kortet har en standard rentefri betalingsutsettelse på 50 dager og en kredittramme på inntil 100 000 kr. For å søke må man være over 23 år, ha en fast inntekt og være uten betalingsanmerkninger.

Rabattkalender

Med Ikano Visa får man ulike og passende rabatter hver måned. Disse finner man på hjemmesidene og her kan man også logge inn på Min Side og se hvor mye man har spart opp. At rabattene er bundet til hver måned kan forklares med at Ikano velger de områdene de regner med at flest kunder ønsker rabatter til en gitt periode av året. For eksempel har man 3% rabatt i utlandet i juli da de fleste er på sommerferie og 4% på mat og dagligvarer i desember da alle kjøper inn til jul. Andre måneder kan det være litt mer tilfeldig. Man har for eksempel 10% på helse og velvære i august og 6% på bil og tilbehør i oktober.

Man har også faste rabatter som gjelder hele året. Disse inkluderer 1% på bensinstasjoner, men 2% hos Shell. 1% på dagligvarer og 10% på leiebil hos rentalcars.com som tilbyr bilutleie i over 180 land.

Fordelsprogram

I likhet med Kickback fra Santander har Ikano sitt eget fordelsprogram. Her kan man logge inn fra nettsidene og se hvilke nettbutikker og spisesteder man har rabatter hos. Det gis gode tilbud på en rekke kategorier. Skal man handle på nett lønner det seg alltid å sjekke fordelsportalen først.
Når dette kombineres med rabattene nevnt overfor burde det være enkelt å spare inn maksbeløpet på 5000 kr i året.

Forsikringer

Når er kort har såpass gode betingelser og fordeler forventer man nesten at det ikke har med gratis reise- og avbestillingsforsikring. Med Ikano Visa får man likevel dette inkludert når man betaler mer enn 50% av reisekostnadene med kredittkortet.

I tillegg tilbys det tankefeil forsikring. Denne dekker opptil 3000 kr av saneringskostnadene dersom man har fylt feil drivstoff. (minst 20 liter) Du må ha betalt 100% av beløpet med kredittkortet. Forsikringen gjelder i 60 dager.

Man har også tilbud om en betalingsforsikring. Her må man betale en premie på 0.7% av utestående saldo per måned, men til gjengjeld dekker forsikringen innbetalinger på kredittkortet dersom kortholder blir syk eller arbeidsledig. I noen tilfeller slettes gjelden helt.

Oppsummering

Ikano Visa er uten tvil et av markedets beste kredittkort. Man får noen av markedets beste rabattordninger, mulighet til en veldig lang betalingsutsettelse og veldig lave gebyrer. Det eneste som trekker ned er at det ikke er gratis kontantuttak, men det er det heller ikke alle andre kredittkort som har. Den årlige effektive renten er også langt under gjennomsnittet.