3 / 5 ( 23 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Vurdering av Santander Red Kredittkort

Santander Red er et ettertraktet kredittkort fra Santander Consumer Bank grunnet sin veldig lave rente. Det passer dermed veldig bra for personer som kjøper noe stort på kreditt som de må betale ned over lengre tid. Den effektive renten er bare på 17.1% noe som er betydelig lavere enn de fleste andre kredittkort hvor den effektive renten vanligvis ligger mellom 22-30%. Rentebesparelsene kan derfor bli enorme over tid og dette er den største grunnen til at folk bør velge dette kredittkortet. Siden det forventes at personer som har dette kortet bruker det til et sted hvor gjeld betales tilkommer det er administrasjonsgebyr på 149 kroner dersom man ikke bruker kortet på et år. Utenom dette er det få gebyrer.
Alle kredittkort fra Santander har også mulighet til kontaktløs betaling. Det vil si at du kan betale kun ved å berøre betalingsterminalen med kortet ditt.

Santander Red er et alternativ til et tradisjonelt kredittkort. På grunn av den lave renten og gode betalingsbetingelser passer dette kortet godt til å refinansiere smågjeld fra andre kredittkort eller til å gjøre store enkeltkjøp. Den effektive renten kan komme helt ned i 17,1% noe som er betydelig lavere enn andre kredittkort med en effektiv rente på 22-30%.

Fordeler

Som kredittkortkunde hos Santander får man tilgang til fordelsprogrammet ”Kickback”. Dette er blant de beste og mest utbredte cashback-programmene tilgjengelig i dag. På Kickbacks nettsider vil du finne en oversikt over samarbeidspartnere og brukersteder, og deres respektive rabattprosent. Dersom du bruker ditt Santander-kort til å handle hos en av disse vil du få en prosentvis andel av ditt kjøp på din Kickback-konto. Disse poengene kan deretter brukes til å kreditere neste faktura. Per i dag finnes det over 200 ulike nettbutikker, samarbeidspartnere og restauranter i Kickback-programmet. Det finnes nettbutikker i alle kategorier som dekker de aller fleste behov.

 

Ved å være bevisst på hvor man handler, samt å følge med på ekstratilbud hos Kickback vil man spare mye penger i løpet av et år. Blant rabattavtalene kan man nevnte  2% Kickback når man kjøper TV hos Expert, 7% hos Hotels.com eller 8% hos Nelly.com.  Santander har også avtaler med et flere tjenesteleverandører og flere av disse betaler en engangsbonus ved innmelding. I noen tilfeller får man en fast rabattprosent hver måned. For tiden vil man kunne få 150 kroner i kickback ved å bytte til mobilabonnement fra Ice.net.
Kickback-programmet er et av de mest utbredte og største fordelsprogrammene for kredittkort på det norske markedet, og som Santander-kunde har du muligheten til å spare mye penger ved å bevisst benytte fordelsprogrammet.

Forsikringer

Til tross for at Santander Gebyrfri og andre kredittkort fra Santander inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring er ikke dette inkludert i Santander Red. Santander valgt å gi markedet et kredittkort hvor tilleggsfordeler er fjernet for å kunne tilby en så lav rente som mulig. Dette kortet passer med andre ord best for de som ikke har behov for de reiserelaterte fordelene. Man blir kompensert for dette i form av bedre rentebetingelser.

Andre forsikringer

Det er derimot mulig å tegne andre forsikringer med Santander Red. Santander tilbyr kundene sine flere rimelige og gode forsikringer. Man kan for eksempel tegne en betalingsforsikring som belastes 1% av utestående saldo på kredittkortet hver måned. Denne dekker kredittkortinnbetalinger dersom man blir langtidssykemeldt eller arbeidsledig.
De andre forsikringene man kan tegne inkluderer blant annet helseforsikring, advokatforsikring, forbrukerkjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring.

Nettsider

Santanders nettsider er oversiktlige og enkle å bruke. Det finnes også en veldig nyttig kalkulator som regner ut rentekostnader på kontantuttak og varekjøp for deg. Alt man trenger å gjøre er å fylle inn kredittbeløp, tilbakebetalingstid og velge om det har vært et varekjøp eller kontantuttak. Da får man se hvordan rentekostnadene fordeler seg per måned. Ved å logge inn har man også tilgang på sitt eget virtuelle kredittkort som kan brukes til å gjøre varekjøp på nett. Dette er praktisk når man ikke har kredittkortet tilgjengelig eller før man har mottatt det  fysiske kredittkortet i posten.

Santander Red er på flere måte er en unik løsning. Dette kredittkortet er ett enkelt kort hvor ekstra fordeler man kanskje ikke har behov for eller vil bruke er fjernet for å tilby bedre