Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 10 februar 2017
reiseforsikring og kredittkort

Velg riktig reiseforsikring ved kredittkort

Nærmer det seg feire, samtidig som de lokale værutsiktene ser lite lovende ut? Eller sitter du allerede å planlegger neste års ferie? Uansett når du skal ut på tur, vil det ofte lønne seg å betale for turen med kredittkortet og ta med seg det beste kredittkortet for reise. En av grunnene til det er at de fleste kredittkortselskaper i dag tilbyr gratis reiseforsikring. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som er lurt å tenke på når du velger reiseforsikring gjennom kredittkortet.

Er forsikringen aktivert?

De aller fleste kredittkortselskap har visse krav som må være oppfylt før du dekkes av reiseforsikringen. Det aller vanligste er at minimum 50% av reisens transportkostnader må være betalt med kredittkortet. Skal du ut å fly, løser du dette enkelt ved å bruke kredittkortet når du betaler for fly og hotell. Skal du for eksempel reise på bilferie bør man være obs på at man bruker kredittkortet til å betale for transportkostnadene som påløper underveis i ferien.

Du bør også være obs på at en reiseforsikring gjennom kredittkortet ofte opererer med ulike krav til hvor langt du må reise før hendelser dekkes av forsikringene. Reiser til- og fra jobb, studiested eller dagsreiser innad i landet er eksempler på reiser hvor kredittkortforsikringen ofte ikke dekker eventuelle tap. Slike ting er det lurt å kontrollere når du velger reiseforsikring. Når det er sakt vil ofte en reiseforsikring gjennom kredittkortet gi deg dekning på lengre reiser. En tradisjonell reiseforsikring har ofte en 45 dagers maksgrense på reiselengden, mens en kredittkortforsikring ofte gir deg dekning på reiser helt opptil 90 dager.

Hvilke hendelser dekkes av forsikringen?

Det finnes mange svært gode og omfattende kredittkortforsikringer som i flere tilfeller kan være en fullgod erstatning for den tradisjonelle reiseforsikringen. I noen tilfeller kan du til og med være bedre dekket gjennom kredittkortet. Det er uansett viktig å sette seg inn i hva som dekkes, og ikke dekkes av forsikringen før du reiser. Da kan du gjøre en vurdering på om reiseforsikringen gjennom kredittkortet er god nok, eller om du skal investere i en tradisjonell reiseforsikring i tillegg.

En typisk kredittkortforsikring dekker som regel ran/tyveri, tapt reisegods, tap som følge av forsinkelser, legekostander ved ulykker, tannlegeutgifter, invaliditet og dødsfall. Det er verdt å merke seg at maksgrensene for utbetalinger kan være lavere enn tradisjonelle reiseforsikringer.

Hvem dekker forsikringen?

Hvem reiseforsikringen gjelder for vil variere fra kredittkort til kredittkort. Det er ikke uvanlig at den dekker deg selv og opptil 3 medreisende, så lenge dere reiser sammen hele turen. Skal du reise med barn og andre familiemedlemmer bør du alltid være sikker på at alle er dekket av reiseforsikringen. Det er også vanlig at forsikringsdekningen og utbetalingstaket reduseres når du blir eldre. Dette skjer gjerne mellom 65år og 75år.

Hvilken forsikring skal jeg velge?

Mange av dagens kredittkortforsikringer begynner å bli svært gode. Noen kan til og med være bedre enn de tradisjonelle forsikringene på enkeltpunkter. Det kan likevel lønne seg å investere i en helårs reiseforsikring i bunn, da denne også vil dekke de hverdagslige reisene dine mellom hjemmet, skolen, jobben og andre steder i nærområdet. Hvis du da betaler de lengre turene dine med kredittkortet vil du sitte igjen med en solid totalpakke hvor du har god dekning og solide utbetalinger hvis uhellet først er ute. Ved ulykker og lignende kan dette faktisk gi deg dobbel forsikringsutbetaling. Da vil du også ha et ekstra sikkerhetsnett hvis en av reiseforsikringene ikke skulle dekke en spesifikk hendelse.

Hvis du velger å kun bruke kredittkortforsikringen er det viktig at du setter deg godt inn i forsikringens vilkår og hva den dekker og ikke dekker før du reiser på tur. Da slipper du å gå på en smell når uhellet inntreffer.

OPPSUMMERT:

 • Sett deg godt inn i forsikringsvilkårene før du reiser.
 • Du må som regel betal 50% av reisen med kredittkortet.
 • Forsikringen dekker vanligvis ikke korte turer i innland.
 • Undersøk hvem, hva og når forsikringen gjelder.
 • Trenger du en tilleggsforsikring?
Anbefalte kredittkort
 • Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Gratis kontantuttak
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • Inntil 25% cashback på utvalgte nettbutikker
  Høy kredittgrense
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Velg mellom VISA eller MasterCard
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.921,-
 • Opptil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
  1% fast rabatt på dagligvare og drivstoff (2% hos Shell)
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Siste artikler
Beste kredittkort for deg

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg