Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 11 mai 2017
Velg riktig kredittkort

Velg riktig kredittkort for deg

Kredittkortmarkedet i Norge har vokst eksponentielt de siste 10-15 årene. Nå som Internett for alvor har tatt over markedsføring og kundeservice innen de aller fleste sektorer. Har kredittkortselskapene mulighet til å behandle søknader på rekordtid. Annonseringen og lokke tilbudene blir stadig mer aggressive for å vinne kunder. Som forbruker kan dette fort bli litt slitsomt. Det er vanskelig å se gjennom alle de sprakende tilbudene og fordelsprogrammene. Man vil jo komme til bunns i hva som faktisk er det beste kredittkortet for deg. I denne artikkelen skal vi gi deg oversikt over fire ting du bør tenke før du skal bestille et kredittkort.

Hva slags kredittkortgrense har du behov for?

Vi er programmert til å tenke at jo høyere kredittkortgrense vi har, jo bedre er det for oss. Det er fordi kredittkortselskapene potensielt kan tjene veldig mye rentepenger dersom vi har tilgang på mer penger i kreditt. De jobber derfor hardt for å reklamere for en høy kredittkortgrense til kundene sine. Når du skal søke om kredittkort, er det viktig at du tenker nøye gjennom hva du skal bruke kortet til. Dersom du hovedsakelig er ute etter et slags backup-kort. Som du bare skal bruke i ny og ne er det ingen grunn til å skaffe seg flere titusener i kreditt.

Men hvis du eksempelvis reiser mye og vil ha et kredittkort som gir deg full økonomisk sikkerhet på reisen kan det være lurt å søke om en høyere grense. Det aller viktigste å huske på er imidlertid at det er du som er kunden. Kredittkortselskapene vil automatisk gi deg den høyeste kreditten mulig og i de fleste tilfeller må du manuelt stille den ned dersom du ønsker å begrense den. Tenk derfor nøye gjennom hva du skal bruke kortet til før du søker om det.

Hva slags rente får du på kortet?

Det er enorme forskjeller på hva slags rente kredittkortselskapene i Norge kan tilby. Dette kan potensielt bety mange tusen kroner i året for deg. Det som imidlertid er kjempeviktig å huske på er at et kredittkort potensielt kan fungere som et gratis lån i hverdagen. Dersom du betaler kredittkortregningene dine i tide vil det aldri påløpe noen renteutgifter. På denne måten låne penger gratis. Så om du klarer å holde god styr på økonomien din og aldri bruke mer på kredittkortet ditt enn det du faktisk har å betale ned med kan det være en svært praktisk betalingsløsning.

Hvis du imidlertid vet at du kommer til å måtte ha noen betalingsutsettelser med kredittkortet ditt bør du se grundig gjennom hva slags rente du tilbys. Rentene på kredittkort er som kjent skyhøye i sammenligning med rentene på andre lån og det vil være helt normalt med en effektiv rente på mellom 15%-25% på kredittkortet ditt. Tenk nøye gjennom hvor mye penger dette faktisk vil bli totalt dersom du må utsette betalingene dine, før du søker om kortet.

Ønsker du reiseforsikring på kortet ditt?

De aller fleste kredittkort kommer med en eller annen form for reiseforsikring inkludert. Dette kan være svært praktisk dersom du ønsker en ekstra sikring når du skal ut på tur. Men akkurat som med rente er det svært stor forskjell på hva slags betingelser du får på reiseforsikringen din med forskjellige kredittkort-tilbydere. Vær klar over at generelt sett må du ha betalt reisen din med kredittkortet for at reiseforsikringen skal gjelde. Det er derfor alltid en god idé å ha egen privat reiseforsikring i tillegg til den du måtte få på kredittkortet. Men hvis du vet at du kommer til å bruke det nye kredittkortet ditt i forbindelse med reise, Da er det en veldig god idé å undersøke hva slags erstatningsbeløp de forskjellige selskapene kan tilby. Du bør også sjekke egenandeler, behandlingstid og hvor mye av reisen som må være kjøpt med kortet for at reiseforsikringen skal gjelde.

Hva slags fordeler får du med kredittkortet?

Noen kredittkort er spesielt laget for å gi kundene gode fordeler på en rekke varer og tjenester. Skal du benytte deg av slike fordelsprogrammer bør du gjøre grundig research. Finn ut hva du faktisk vil sitte igjen med. Dersom du velger et slikt fordels-kredittkort. En del av kredittkortene i Norge henger eksempelvis direkte sammen med tilbud eller rabatter. Som på flyreiser, leiebil og hoteller avhengig av hvor mye du bruker det. Andre gir rabatter på forbrukerkjøp og mer fleksibelt bruk av poeng. Det er lurt at du som forbruker gjør deg godt kjent med hvilke fordeler de forskjellige kredittkortene kan gi deg. Hvis du for eksempel reiser mye og kan få et kredittkort som gir deg poeng på hver reise. Da kan du spare mye penger på dette – så lenge du sørger for å betale kredittkortregningen i tide.

Bruk vår kredittkortfinner å finn det kortet om passer deg best.

Anbefalte kredittkort
 • Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på andre kjøp)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Gratis kontantuttak
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
  Lav rente
  Høy kredittgrense
  Kan benyttes i BankAxept-terminaler
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.743,-
 • Ingen gebyrer
  Reise og avbestillingsforsikring
  Inntil 20% cashback i utvalgte butikker
  Høy kredittgrense
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.779,-
Siste artikler
Beste kredittkort for deg

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg