Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett

Finn beste lån for refinansiering av gjeld

Oppdatert 20.03.2018
Utvidet søk

Velg lånebeløp:

10.000 kr 600.000 kr

Velg nedbetalingstid:

1 ar 15 ar

Lånebeløp / Nedbetalingstid 5 år

1.236 kr Månedsbeløp
7.49 % Renter(nominell)
49.330 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
50 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
5/5 (13 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 15,84%, 65000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334,-
1.243 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
49.800 kr Totalkostnad
640 kr Etableringsgebyr
35 kr Termingebyr
18 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
4/5 (17 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
1.278 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
54.310 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
70 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
4/5 (31 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-

Refinansiering av gjeld

Hva er refinansiering

Refinansiering er et begrep som gjerne kan høres komplisert og omfattende ut, men i praksis er det faktisk ganske enkelt. Å refinansiere gjelden sin vil si at du tegner et nytt lån i banken din, som du bruker til å betale ned de gamle lånene dine. Du kan også bruke refinansiering til å forbedre lånevilkårene dine, hvis livssituasjonen din har endret seg siden du inngikk låneavtalen.

Pengene du låner vil du ikke få utbetalt til kontoen din, men banken vil sørge for å bruke dem til å betale ned lånene du oppgav i søknaden din. Dette er tryggest for både deg og banken, ettersom du kan være sikker på at pengene brukes på refinansiering og ikke til andre utgifter. Det sparer deg også for både tid og arbeid.

Hvorfor burde man refinansiere gjeld?

Det finnes mange gode grunner til å refinansiere gjelden sin, og det kan være mye penger å spare på gjøre det. Et scenario hvor refinansiering er svært aktuelt er i hvis du har flere kortsiktige lån hos flere banker og kredittselskaper. Du brukte kanskje kredittkortet til å betale for ferieturen og tok opp et forbrukslån når du skulle pusse opp badet samtidig som du kjøpte vaskemaskinen på kreditt.

Da har du allerede tre fakturaer du må huske å betale hver måned, og kanskje også tre termingebyr hver måned. Slik kortsiktig gjeld som gis gjennom kredittkort og kortsiktige forbrukslån er ofte dyre lån med høy effektiv rente.

Ved å søke om et refinansieringslån kan du betale ned de tre gamle lånene. Da har du plutselig kun én faktura som skal betales hver måned og én bank å forholde deg til. Når du tar opp et større lån med lengre nedbetalingstid vil du som regel kunne få en mye bedre rente enn du får gjennom kredittkort og delbetalingsplaner.

Hvis livssituasjonen din har endret seg siden du tok opp lån kan det også lønne seg å refinansiere gjelden sin. Hvis du i dag tjener bedre enn du gjorde når du søkte om lån, eller har betalt ned gammel gjeld, kan du få bedre lånevilkår nå. Det kan være mye å spare på en bedre rente og du har kanskje råd til å betale ned lånet raskere enn du hadde planlagt? Jo raskere du betaler ned lånet, jo mindre renter må du betale på det, og jo mer penger vil du spare.

Hvordan kan man refinansiere?

Det å søke om et refinansieringslån er omtrent akkurat like enkelt som å søke om et normalt forbrukslån. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med banken din, så hjelper de deg gjerne. Det finnes også ulike lånemeglere online som hjelper deg å søke om refinansiering hos flere banker samtidig. Da vil du kunne sitte hjemme å sammenligne tilbudene og velge den banken som kan gi akkurat deg det beste tilbudet. På den måtene sparer du både tid og penger.

Når du skal søke om refinansiering er det viktig at du oppgir all gjelden din slik at banken kan gi deg den beste løsningen.

Refinansiering av smålån

Hva er et smålån?

Et smålån er, som navnet tilsier, et lite lån. Noen har gjerne ingen slike lån, mens andre har mange. Mange butikker og selskap tilbyr i dag avbetaling for produktene du kjøper hos dem, og det er enkelt å ta opp forbrukslån når en trenger dem. Når du har flere smålån, kan det i mange tilfeller være lurt å refinansiere disse smålånene. Slik kan du både få mer oversikt og spare penger.

refinansiering av smålån

Fordelene ved refinansiering av smålån

Har du mange forskjellige smålån hos flere forskjellige aktører, får du gjerne mange forskjellige fakturaer med like mange forfallsdatoer, og det er lett å miste oversikten. Mister du denne oversikten er det gjerne også fort gjort å glemme å betale, og alt hoper seg opp. Å refinansiere gjelden din, kan spare deg for ulempene ved dette.

Rentene på dine smålån er ikke nødvendigvis like, men jo mindre lånet er, jo høyere er antakelig renten. Den banken som eventuelt refinansierer dine smålån og samler det til ett større lån, vil gjerne ha de samme administrasjonskostnadene for et stort lån som for et lite lån. Dette bidrar til å gjøre det attraktivt for dem å refinansiere lånene dine. Banken tjener dessuten mer på deg som kunde totalt sett når du har ett større lån hos dem, enn når du har mange smålån hos mange aktører. Slik får du ofte en lavere rente ved å refinansiere smålånene dine, og du sparer med det penger.

De forskjellige aktørene du har dine smålån hos tar gjerne alle termingebyrer hver gang du betaler ned på smålånet. Gebyret virker gjerne lite der og da, men i sum kan det bli mye. Samler du alle lånene til ett ved en refinansiering, kan du spare mye ved at du unngår alle disse termingebyrene, og heller bare betaler ett periodisk termingebyr for det samlede lånet.

Det er fort gjort at en glemt faktura ligger for lenge i skuffen, eller at for mange fakturaer gjør det vanskelig å betale alle. Dette kan fort resultere i at en faktura går til inkasso, noe som bare gjør det enda vanskeligere å betale regningen. En annen fordel ved refinansiering av smålån er derfor at du kan få på plass en nedbetalingsplan som du kan leve med, der det tas hensyn til din økonomiske situasjon.

Veien videre – hvordan refinansiere?

Ønsker du å refinansiere dine smålån, kan du ta kontakt med banken din og be deres rådgivere hjelpe deg. Å søke om refinansiering er ingen vanskelig prosess, og det finnes også tilbydere på internett som samler refinansieringstilbud fra flere forskjellige banker for deg. Slik får du det beste tilbudet på markedet som finnes for deg. Vær ærlig om hvilke smålån du har, slik at banken kan hjelpe deg best mulig.

Eier du en bolig som har steget i verdi, eller som ingen allerede har sikkerhet i? En refinansiering av smålånene dine kan være å låne opp på boligen din. Da tar banken pant i boligen din, som en sikkerhet for lånet du tar opp hos dem ved refinansieringen av lånene dine. Eier du ikke boligen din, eller har den ikke steget i verdi slik at du har ubenyttet sikkerhet i den, kan en refinansiering også finne sted som en samling av smålån til et større forbrukslån uten sikkerhet.

Sørg for at du søker refinansiering før det går for langt. Har du problemer med å betale ned smålånene dine, er det langt vanskeligere å søke om en refinansiering. Det er derfor viktig at du går i gang med refinansieringen så snart smålånene blir mange og dyre.

Mulighetene er mange, og det samme er tilbyderne. En god start kan være å ta kontakt med banken du vanligvis bruker – de hjelper deg gjerne.

Refinansiering av kredittkort

Det er lettere enn noen gang å låne penger til hverdagsbruk. De fleste butikker som selger dyre varer tilbyr ulike nedbetalingsplaner og betalingsutsettelser. Det er svært lett å skaffe seg opptil flere ulike kredittkort som gir deg gode rabatter på drivstoff, reiser og shopping, og på internett kan du enkelt og gratis søke om forbrukslån hos en rekke banker samtidig, helt uten sikkerhet.

Selv den beste kan miste litt oversikten over gjeld og fakturaer. For mange kan det virke umulig å få oversikt over sin egen økonomi når regningene kommer.
refinansiering av kredittkort

Ved å refinansiere kan du spare tusenvis av kroner hvert år og livet ditt vil med en gang bli mye lettere. Prinsippene som gjennomgås her gjelder for kredittkort, men også for all annen kortsiktig forbruksgjeld.

Hva er refinansiering?

For mange kan nok refinansiering være et begrep som både forvirrer og skremmer, men det hele er faktisk svært enkelt.

Når du refinansierer gjelden din tar du ganske enkelt opp et nytt lån. Dette skal brukes til å betale ned alle de andre lånene dine. Alt du trenger å gjøre er å oppgi detaljene på de gamle lånene dine til banken når du søker om refinansiering, så fikser som regel de resten. Det blir ikke enklere enn det!

Spar tusenvis av kroner!

Du lurer kanskje på hvorfor du bør søke om refinansiering? Under følger et enkelt eksempel som viser deg hvordan du kan spare penger på å refinansiere gjelden din.

La oss si at du har to kredittkort med utestående gjeld, et smålån du tok opp til å betale en verkstedregning og en delbetalingsplan på hvitevarer fra når du pusset opp kjøkkenet.

Det er svært vanlig at bankene tar et termingebyr for å dekke administrasjonskostnadene de har med lånet ditt. Dette gebyret ligger vanligvis på ca 45kr/mnd. Ettersom du betaler ned gjeld hos fire ulike aktører, betaler du faktisk 4*45kr/mnd som blir 180kr/mnd i gebyrer. Har du 2år igjen av nedbetalingstiden på lånene blir dette 4320kr kun i termingebyrer!

Hvis du hadde samlet alle lånene hos samme bank, ville du kun betalt 1080kr i løpet av 2år (45*24mnd). Ved å refinansiere gjelden har du allerede spart 3240kr.

I tillegg til færre gebyrer, vil du også spare mye penger på en lavere rente. Kredittkortgjeld er den dyreste gjelden du kan ha og den nominelle renten ligger ofte på mellom 20 og 37%. Når det gjelder forbrukslån er det som regel slik at renten blir lavere jo høyere lånebeløpet er. Det vil si at ett lån på 100 000kr gir deg lavere rente enn 2 lån på 50 000kr hver.

Velger du å refinansiere gjeldene din og samle alle smålånene under ett stort forbrukslån vil du altså spare tusenvis av kroner. Dette fører til færre gebyrer samtidig som du vil få en mye bedre rente ettersom lånebeløpet blir høyere.

I tillegg til å spare masse penger, vil du også kun ha én kreditor å forholde deg til og én månedlig faktura å betale. Dette vil gjøre den økonomiske hverdagen din mye enklere.

Med eller uten sikkerhet?

Med sikkerhet

Hvis du eier et hus, en hytte eller annen fast eiendom kan du ofte stille det som sikkerhet når du låner penger. Det vil si at hvis du stiller sikkerhet i båten din, kan banken selge den hvis du ikke klarer å betale ned lånet. Ettersom dette gjør at banken er garantert å få tilbake deler av lånet minsker det risikoen deres som igjen fører til en bedre rente for deg.

For at du skal kunne stille sikkerhet i eiendommen din kan den ikke være belånt. Det vil si at hvis du tok opp et lån for å kjøpe bilen din, vil du sannsynligvis ikke kunne bruke den som sikkerhet, med mindre du har nedbetalt store deler av lånet.

Har du et hus eller en leilighet som du kjøpte for noen år siden kan det godt hende du kan låne opp med sikkerhet i huset. Du har sannsynligvis betalt ned deler av lånet, samtidig som boligen sannsynligvis har steget i verdi.

Da kan du bruke verdistigningen til å låne mer penger på boligen din i banken som du kan bruke til å betale ned kredittkortgjelden. Denne løsningen er som regel den som vil gi deg den desidert beste renten, og gjøre at du sparer mest penger.

Uten sikkerhet

Hvis du ikke eier fast eiendom, eller enda ikke har rukket å betale ned noe særlig på boliglånet kan du likevel spare penger på refinansiering. Refinansiering uten sikkerhet er i praksis et forbrukslån som brukes til å nedbetale kredittkortgjelden din.

Du vil ikke få like gode lånevilkår som gjennom boliglånet ditt, men det blir likevel mye bedre rente på et større forbrukslån enn på kredittkortgjelden.

Refinansier i dag

Når du skal refinansiere gjelden din er det lurt å ta kontakt med banken sin hvis man allerede har et boliglån eller lignende der. De kan hjelpe deg og ser raskt om det er rom for refinansiering med sikkerhet i bolig.

Det finnes også utallige tilbydere av refinansieringslån uten sikkerhet på internett. For å hjelpe deg å finne frem er det mange lånemeglere som tilbyr seg å hjelpe deg med å søke refinansiering hos mange banker samtidig, slik at du får de beste tilbudene på markedet.

Det er viktig å legge ved all relevant informasjon om gjelden du ønsker å refinansiere. Det lønner seg å spille med åpne kort og ikke skjule noe.

OPPSUMMERT:

• Refinansiering er å låne penger for å betale ned gammel gjeld.
• Lønner seg hvis du har flere lån eller tjene mer penger nå enn før.
• Du kan spare tusenvis av kroner gjennom lavere rente og færre gebyrer.
• Det er like enkelt å refinansiere som å søke om et forbrukslån.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg