Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 10 februar 2017
refinansiering av smålån

Refinansiering av smålån – Slik gjør du det

Hvorfor refinansiere smålån

Bedre renter

Kredittkort, delbetalingsplaner, smålån og mindre forbrukslån er den dyreste gjelden du kan ha. Ettersom lånene er små hver for seg, og du ikke stiller sikkerhet i fast eiendom tar bankene og kredittkortselskapene seg svært godt betalt. Det er ikke uvanlig med en effektiv rente på rundt 25% når du betaler ned kredittkortgjelden din. Ettersom du kan låne opptil 500 000kr ved refinansiering av smålån til en effektiv rente som gjerne ligger mellom 8% og 18% vil du kunne spare mye penger.

Hvis du i dag har 100 000kr i ulike smålån vil du ved å refinansiere over en 15års periode til rundt 8% rente spare ca. 2000kr hver måned!

Færre gebyrer

La oss si at du har 4 ulike smålån som du betaler ned på. Det kan være ett billån, et oppussingslån, gjeld på et kredittkort og en avbetalingsplan på det nye kjøleskapet. I dette eksempelet har du en total nedbetalingstid på 3år for alle lånene og i snitt er termingebyrene på 45kr/mnd. på hvert lån. I løpet av de neste tre årene vil du da betale hele 6480kr kun i termingebyrer! (45kr*4*36mnd=6480kr)
Ved å samle alle de fire lånene hos én bank vil du kun trenge å betale ett termingebyr hver måned (1620kr) som vil gi deg en besparelse på hele 4860kr!

Færre regninger

Ved å samle flere lån hos en bank vil du selvfølgelig spare penger, men du vil også spare tid og energi i hverdagen. Etter refinansiering vil du plutselig bare ha én kreditor å forholde deg til. Dette gjør det mye lettere å få oversikt over egen økonomi og sannsynlighet for at du glemmer å betale regningene dine minker.

Det lønner seg å refinansiere!

Finn beste refinansieringslån

Hvordan refinansiere smålån

Refinansier smålån uten sikkerhet

Hvis du ønsker å refinansiere smålånene dine er det ingen vanskelig prosess og det fungere omtrent akkurat som når du tar opp et vanlig forbrukslån. Det kan være lurt å undersøke prisene hos flere banker for å få den beste avtalen du har mulighet til. Bruker du en lånemegler på nett kan de sende søknaden din til flere av de største bankene og sørge for at du får flere gode tilbud. Da kan du selv velge det tilbudet som passer best for deg.

Før du søker om refinansiering bør du skaffe deg en total oversikt over gjeldsforpliktelsene dine. Når du først skal refinansiere er det lurt å være sikker på at du har fått med alle delbetalingsplaner, smålån og kredittkortgjeld. Da får du maksimert hvor mye penger du sparer.

Etter at du har fått en oversikt over gjelden kan du gå til banken din og søke om refinansiering. Får du søknaden din innvilget vil banken betale tilbake alle kreditorene du skylder penger, og du sitter igjen med én enkelt kreditor å forholde deg til. Da vil hverdagen din bli mye lettere og du vil spare masse penger.

Refinansier smålån med sikkerhet i bolig

Hvis det er noen år siden du kjøpte boligen din, er det ikke usannsynlig at den har steget litt i verdi. Hvis du i tillegg har vært flink å betale avdragene dine har du kanskje muligheten til å ta opp mer lån med sikkerhet i boligen din. Dette er svært gunstig ettersom det vil gi deg en bedre rente enn hvis du refinansierer uten sikkerhet.

Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med rådgiver i banken din, så kan de guide deg gjennom hele prosessen og sørge for å at sparer mest mulig penger.

Finn beste refinansieringslån
Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7.90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  8.99 - 21.24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Anbefalte artikler
Hva er refinansiering

Hva er refinansiering?

Har du lurt på hvorfor og hvordan du bør refinansiere - og kanskje hva denne strategien egentlig innebærer? Her får du alt du trenger å vite.

Les saken
Anbefalte sider
 • Informativt
 • Gratis tjeneste
 • Nyttig for deg