Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?
×

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg din nye nedbetalingsplan på epost

brukervilkårene
Nei takk, fortsett uten
Fortsett
Sist oppdatert: 23 februar 2017

Hva er termingebyr?

Et termingebyr er et månedlig gebyr, betalt ved hver termin av et lån. Termingebyr kan legges til lån med sikkerhet, som boliglån eller billån, lån uten sikkerhet, som forbrukslån eller smålån, og kredittkortlån (kredittkortgjeld). Prisen for et termingebyr vil avhenge av långivers retningslinjer for kostnader på lån.

Termin på et lån betyr frekvensen på innbetaling av gjelden. De fleste lån har 12 terminer i året, altså ett avdrag hver måned. Termingebyret er et tilleggsgebyr som må betales av låntakeren sammen med de faste avdragene.

Termingebyret representerer långivers beregnede kostnader for forvaltning av lånet. Gebyret kalles også for administrasjonsgebyr av noen långivere. Prisen på termingebyr ligger generelt på mellom 30 kroner og 70 kroner.

Termingebyret er sammen med etableringsgebyret tilleggsfaktorer for beregning av effektiv rente på et lån. Prosenten termingebyret representerer av lånets totalbeløp, samt nedbetalingsperioden, vil bestemme hvordan effektiv rente påvirkes av termingebyret.

Det er vanlig at kredittkort og lån med sikkerhet tilbys uten termingebyr. Det er mer sjeldent at forbrukslån, altså lån uten sikkerhet, kommer uten termingebyr.

  • Informativt
  • Gratis tjeneste
  • Nyttig for deg